• Turkhane Logo

Leyla Kurt toprağa verildi

Öğretmen eşinin tutuklanması ile başlayan süreçte yakalandığı kanser hastalığına yenik düşen Leyla Kurt son yolculuğuna uğurlandı.

17:24 29 Aralık 2021 Çarşamba
Leyla Kurt toprağa verildi
Öğretmen eşinin tutuklanması ile başlayan süreçte yakalandığı kanser hastalığına yenik düşen Leyla Kurt son yolculuğuna uğurlandı.


Cezaevinde yatacağı süreyi dolduran ancak denetimli serbestlik hakkı verilmediği için tahliye edilmeyen Yusuf Kurt’un eşi Leyla Kurt, durumu ağırlaşınca, geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Doktorların ‘Yapılacak bir şey kalmadı’ dediği Kurt, dün hayatını kaybetmişti.


Kurtun cenazesi, Karşıyaka Soğukkuyu İzzet Erişen Camii’nde ikindi vaktinde kılınan namazdan sonra İzmir Buca Mezarlığı’na defnedildi.
  Leyla Kurt hapisteki eşi matematik öğretmeni Yusuf Kurta hasret gitti.
Neyse ki eşine cenazeye gelmesine müsaade etmişler.
Allah mekanını cennet eylesin.
Yusuf öğretmene Allah sabırlar versin. pic.twitter.com/RIxVTR2Afg — Erkam Tufan Aytav (@erkamtufan) December 28, 2021
Yaklaşık bir yıl önce Bold Medya’ya konuşan Leyla Kurt, “Hastalığım 4. aşamada. Göğsümün biri alındı. Diğer göğüste de ciddi yaralar nüksetti. Şu an tıbbın tıkandığı yerdeyiz. Yaralar her geçen gün yayılıyor. Sırtıma, boynuma kadar geldi. Günde 3-4 kez yeşil reçeteli ilaç alıyorum. Kemoterapiyi artık kestiler. Ege Üniversitesi “Bütün tedavileri denedik, artık yapabileceğimiz bir şey kalmadı” dedi.” ifadelerini kullanmıştı.

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 16 Ağustos 2016’da tutuklanan Yusuf Kurt, sözde yargılama sonunda 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kapatılan dershanelerde çalışan Yusuf Kurt’un eşinin dışında, babası ve baldızı da kanser. Eşi Leyla Kurt, kendisi tutuklandıktan 5 ay kadar sonra kanser rahatsızlığına yakalanmıştı.

Son güncelleme: 17:24 29.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı