• Turkhane Logo

KPSS sınavında gözetmenlere korona hastası adaylarla ilgili bilgi verilmedi

Kovid-19 hastası KPSS adaylarının Ankara Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu’nda sınava girdiği fakat ÖSYM’nin gözetmenlere konuyla ilgili bilgilendirme yapmadığı iddia edildi.

10:53 07 Eylül 2020 Pazartesi
KPSS sınavında gözetmenlere korona hastası adaylarla ilgili bilgi verilmedi
Kovid-19 hastası KPSS adaylarının Ankara Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu’nda sınava girdiği fakat ÖSYM’nin gözetmenlere konuyla ilgili bilgilendirme yapmadığı iddia edildi.



Türkiye genelinde dün gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) koronavirüs pozitif kişilerin imtihana girdiği okuldaki gözetmenlere söz konusu durumun haber verilmediği ileri sürüldü. Kendini acil tıp doktoru şeklinde tanıtan @zutkuyucu hesabı sahibi sosyal medya kullanıcısı olayla ilgili şu iddiaları paylaştı:

/



DEVLET ELİYLE KARANTİNADAKİ HASTALARLA AYNI ORTAMA GÖNDERİLDİ

“Bugün annem KPSS gözetmeni olarak Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulunda görevliydi. Sınıfa giriyor ve kişilerden biri diyor ki ‘Hocam burası Kovid+lilerin gireceği okul mu?’ Meğersem Ankara’daki Kovid pozitif olgular o okulda sınava giriyormuş. Ve gözetmenlerin durumdan haberi yok ÖSYM bunu bildirmemiş. Ben acil doktoru olarak şüpheli hastalara : tulum bone siperlik n95 galoş koruyucu kıyafet ne varsa giyinip giriyorum. Kovid servislerinde çalışanların koruyucu ekipmanlarını biliyorsunuz

Herkes bu kadar önlem alırken gözetmen öğretmenlere haber bile verilmeden pozitif hastalara 130 dk gözetmenlik yaptırılıyor. Hem de sadece evden getirdiği maske ile. Biz bunu bilsek ben 50 yaşındaki anneme N95 de bulurdum önlük de bulurdum bone de bulurdum. Ama haber verilmedi ve görev gereği savunmasız bir şekilde 130 dakika pozitif vakaya maruz bırakıldı. @OSYMbaskanligi siz bugün benim annemin canına kast ettiniz. Biz bu skandalı insanlara nasıl duyuracağız var mı böyle bir şey insan hayatı bu kadar mı değersiz. Biz acilde her şüpheliden sonra acilimizi dezenfekte ettirelim ki başka insanlar hasta olmasın, ama gözetmenler bilinen, karantinada olan pozitif hastalara savunmasız bir şekilde devlet eliyle gönderilsin. Elim ayağım titriyor sinirden.”




ÖSYM MASKE DAĞITMIŞ AMA BOZUKMUŞ DİYE DÜZELTME YAPTI

Bu serinin sonunda ise ayrıca şu bilgileri aktardı: “Yanlış bir yere gitsin istemiyorum hatayla yanlış aktardığım bir noktayı düzeltmek gerek. ÖSYM cerrahi maske ve eldiven sağlamış siperlik de varmış da onlar bozuktu takamadık dediler. Annem yine evden getirdiğini takmış. Bir de okuldaki sınava giren herkes ya pozitif ya temaslı imiş. Bunu da anlamayan çok kişi olmuş sanırım. Durum budur asıl meselemiz bu işin oraya gidildiğinde tesadüfen fark edilmesi. Sesimizin duyulduğuna inanıyorum malum sebeplerden ötürü pek de uzatmak istemiyorum.”

Son güncelleme: 10:53 07.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı