• Turkhane Logo

Kovid’den vefat eden Eski Hakim Mehmet Dölen’in son sözü: Bir kişiye hakkımı helal etmiyorum

26 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan eski Hakim Mehmet Dölen, yakalandığı Kovid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Dölen, memleketinde toprağa verildi.

13:40 03 Haziran 2021 Perşembe
Kovid’den vefat eden Eski Hakim Mehmet Dölen’in son sözü: Bir kişiye hakkımı helal etmiyorum
26 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan eski Hakim Mehmet Dölen, yakalandığı Kovid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Dölen, memleketinde toprağa verildi.



15 Temmuz’un ardından mesleğinden ihraç edilen eski hakim Mehmet Dölen, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

/


26 ay tutuklu yargılanan Dölen, tahliye edildikten sonra koronavirüse yakalandı. Durumu ağırlaşan ve hastaneye kaldırılan Dölen, hastanede vefat etti. Dölen, memleketinde defnedildi.

Avukat Ömer Turanlı, eski hakim Dölen’in hukuk fakültesinden arkadaşı olduğunu belirterek, Dölen’in vefat etmeden önce tutuklanmasına sebep olanlara hakkını helal etmediğini yazdı. Turanlı, sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı: “Çok ağladım ama çok şükrettim böyle dostlarım var diye. Bu dünyada da ötede de bu dostlardan Allah bizleri ayırmasın. Sizlerden 27 senelik arkadaşım (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fak 1. Sınıftan beri) bir dönem avukatlık son dönemlerinde de hakimlik yapan ve 2 gün önce Kovid’den kaybettiğimiz Mehmet Dölen kardeşimden bahsedeceğim. Maalesef cadı avından bu dostum da nasibini aldı uzun zaman cezaevinde kaldı ve tahliye oldu.

BİR KİŞİYE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Kovid hastalığını büyük ölçüde yenmişti, doktorlar iyileşti diye taburcu edeceği zaman ayağı kalkıp babasına “…babacığım ver elini öpeyim hakkını helal et, bana bildirildi benim bu dünyada günlerim çok az kaldı , hazırlığını yap dediler…” diye söylüyor. Doktorlara da “..verin kağıt imzalayayım bütün sorumluluk bende benimle uğraşmayın…” diye söylüyor. Doktorlar kan değerlerinin iyi olduğunu ve büyük ölçüde iyileştiğini söylüyorlar şaşkınlıkla ama rahmetli ısrar ediyor beni rahat bırakın diye. Babasına en son şunu söylüyor; “…babacığım herkese hakkımı helal ediyorum ama tek bir kişiye helal etmiyorum, 27 senelik arkadaşım olan S.Y’ ye helal etmiyorum, Mahkeme-i Kübra’da onu bekleyeceğim ve onunla hesaplaşacağım…” diyerek huzurla bu dünyadan göçüp gidiyor… Tek tek söyleyip cemaatçi diye ihbar ediyor. Hey gidi S.Y değdi mi? Ey S.Y çok tövbe et çok… Ruhun şad olsun Mehmed’im , canım kardeşim.”


  1-Çok ağladım ama ÇOK ŞÜKRETİM böyle dostlarım var diye.

Bu dünyada da ötede de bu dostlardan Allah bizleri ayırmasın.

Sizlerden 27 senelik arkadaşım (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fak 1. Sınıftan beri) bir dönem avukatlık son dönemlerinde de hakimlik yapan ve 2 gün önce covitten https://t.co/pAFIHB1M0B — Av. Ömer TURANLI (@avomerturanli) June 2, 2021
 

Son güncelleme: 13:40 03.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı