• Turkhane Logo

Korona olan üniversiteli Yasin Gündüz tek kişilik hücrede

Silivri 7 Nolu’da koronaya yakalanan ve tek kişilik hücreye konulan üniversiteli Yasin Gündüz, “elimizden birşey gelmiyor dışarıdakiler sesimizi duyursun” dedi.

12:30 12 Mayıs 2020 Salı
Korona olan üniversiteli Yasin Gündüz tek kişilik hücrede
Silivri 7 Nolu’da koronaya yakalanan ve tek kişilik hücreye konulan üniversiteli Yasin Gündüz, “elimizden birşey gelmiyor dışarıdakiler sesimizi duyursun” dedi.

Bold Medyadan RECEP GÜNDÜZün haberine göre Silivri Cezaevi kampüsünde koronalı vaka sayısı sürekli yükselirken, özellikle 7 Nolu cezaevinde salgının oldukça yayıldığına ilişkin bilgiler geliyor. 7 Nolu’da enfekte olan isimlerden biri de üniversite öğrencisi Yasin Gündüz.

Kaldıkları koğuşta pozitif vaka çıkmasının ardından bütün koğuş izolasyona alınırken, tüm koğuşa test yapıldı. Yasin Gündüz’ün 9 Mayıs 2020’de yapılan testi de pozitif çıktı ve tek kişilik hücreye konuldu.

Gündüz’ün son telefon görüşmesini annesi Feleknaz Gündüz aktardı:


“Ben şimdilik iyiyim ancak koğuşumuzda durumu ağır olan arkadaşlarım var. Onlar hastanede tedaviye alındı, ben tek kişilik hücreye alındım. Burada elimizden hiçbir şey gelmiyor, sesimizi duyuramıyoruz, dışarıda imkanı olanlar sesimizi duyursun…”

Bu sözlerden sonra anne oğul karşılıklı ağlamaktan konuşamadıklarını söyleyen Feleknaz Gündüz, o anları anlatırken yine gözyaşlarına boğuldu. Anne Gündüz, duyarlı insanlardan Yasin ve onun durumundaki tutsakların sesi olmasını istedi.

/


HÜCREDE KENDİSİNE NASIL BAKACAK

Ailesi Yasin’in tutuksuz yargılanmasını istiyor. Tek kişilik hücreye konulan Yasin Gündüz’ün kendisine hastalık süresince nasıl bakacağı ise başka bir soru işareti.

Silivri Cezaevinde dış kantinin kapalı olması nedeniyle tutuklu ve hükümlüler sebze ve meyve satın alamıyor. Tutukluların bu sebeple bağışıklık sistemini güçlü tutamadıkları, yemeklerin de son dönemde bozulduğu ifade ediliyor.



TANIĞIN “YANLIŞ KİŞİ” DEMESİNE RAĞMEN CEZA ALDI

Yasin Gündüz Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öerenciyken, KHK’yla üniversitenin kapatılmasının ardından Bursa’daki Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geçiş yaparak hem eğitimine devam etti hem de çalışarak aile bütçesine katkıda bulundu.

2018 yılının Ramazan ayında ailesiyle sahur sofrasındayken kapısı çalındı ve bir tanık ifadesine istinaden Gülen Cemaatine yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alındı. Kendisine yapılan etkin pişmanlık teklifini kabul etmeyince tutuklanarak Silivri 7 nolu cezaevine kondu. İddianame sonrası duruşmaya çağrılan tanık, mahkeme huzurunda yaptığı teşhisin yanlış olduğunu bahsettiği kişinin Yasin olmadığını söylemesine rağmen mahkeme heyeti 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Karara yapılan itiraz olumsuz sonuçlandı ve İstinaf Mahkemesi cezayı onayladı. Dosya şuanda Yargıtay’da.

Tutukluluğu süresince cezaevi hijyen koşulları ve sağlık hizmetleri hakkında şikayette bulunan Yasin, ailesinin ziyarete gidememesinden dolayı defalarca Bursa’ya nakil talebini içeren dilekçeler yazdı ancak talebine olumlu cevap verilmedi.

Kaynak: Bold

Son güncelleme: 12:30 12.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı