• Turkhane Logo

Korona günlerinde adaletsizlik: Tutuklu gazetecileri bırakın

Haberin Var Mı İnisiyatifi, koronavirüs tehdidine karşı başlattığı sosyal medya kampanyası ile tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

14:00 20 Mart 2020 Cuma
Korona günlerinde adaletsizlik: Tutuklu gazetecileri bırakın
Haberin Var Mı İnisiyatifi, koronavirüs tehdidine karşı başlattığı sosyal medya kampanyası ile tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.



Onlarca gazetecinin haberleri nedeniyle tutuklu bulunduğu Türkiye’de, tutuklu meslektaşları için yakın zaman önce Haberin Var Mı İnisiyatifi oluşturan gazeteciler koronavirüs (Kovıd-19) salgını nedeniyle oluşan tehdide dikkat çekerek, #TutukluGazetecilereÖzgürlük etiketiyle sosyal medya kampanyası başlattı.

İnisiyatif, kampanya ile tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

  Sırf yaptıkları haberlerden, attıkları tweetlerden veya söyledikleri sözlerden dolayı dört duvar arasında tutulan tüm gazeteciler ve hayatları tehlikede olan tüm tutuklular tahliye edilsin! #TutukluGazetecilereÖzgürlük pic.twitter.com/a4d3cju5sO — Haberin Var Mı? (@HVMinisiyatifi) March 20, 2020
Tutukluluğun bir halk sağlığı sorunu olduğu ifade edilen kampanya ile “Cezaevinde salgın başlarsa sorumluluğu kim üstlenecek?” diye soruldu.
#TutukluGazetecilereÖzgürlük etiketiyle paylaşılan metnin tamamı şöyle:

“Korona Günlerinde Gazetecilere Özgürlük!

Koronavirüs Türkiye’ye geç geldi, en azından öyle sanıyoruz.

Vaka sayısı şimdilik sağlık sistemini zorlamayacak düzeyde, en azından öyle düşünüyoruz.
Can kaybımızın sınırlı olduğu söyleniyor, en azından öyle umuyoruz.

Lakin şundan eminiz: İçinde yüzden fazla gazetecinin, pek çok siyasetçinin, öğrencinin de bulunduğu hapishanelerin doluluk oranı kapasitenin çok üzerinde. Bazı hapishanelerde nefes almak bile güç.
Soruyoruz!

İngiltere’de bir mahkumda koronavirüs tespit edilmişken Türkiye hapishanelerinde de bu virüs görülürse ne olacak? Tutukluluk bir halk sağlığı sorunudur. Cezaevinde salgın başlarsa sorumluluğu kim üstlenecek?
İtalya ve İran koronavirüs nedeniyle binlerce siyasi tutuklu ve hükümlüyü tahliye etti. TCK’ye göre de tutuklama bir tedbirdir ve tutuksuz yargılama esastır. Dünyada koronavirüs tehdidi nedeniyle sınırlar kapatılmışken, gazetecilerin kaçacağına dair iddiaların gerçekliği yoktur!

Sırf yaptıkları haberlerden, attıkları tweetlerden veya söyledikleri sözlerden dolayı dört duvar arasında tutulan tüm gazeteciler ve hayatları tehlikede olan tüm tutuklular tahliye edilsin!
Hemen şimdi.”

Son güncelleme: 14:00 20.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı