• Turkhane Logo

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde ikinci şüpheli ölüm

Kocaeli 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik kaldığı hücrede şüpheli şekilde hayatını kaybeden Duygu Koral’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada savcılık “kovuşturmaya gerek yok” kararı verdi.

10:25 29 Kasım 2023 Çarşamba
Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde ikinci şüpheli ölüm
Kocaeli 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik kaldığı hücrede şüpheli şekilde hayatını kaybeden Duygu Koral’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada savcılık “kovuşturmaya gerek yok” kararı verdi.





Bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre; Kocaeli 1 No’lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz tutulan adli mahpus Duygu Koral 20 Mart 2023’te tek kişilik kaldığı odada şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.



Kalkanlı gardiyanların dört kez Duygu’nun odasına girdiği günün sonunda, sayım sırasında odaya yine kalkanlarla giden gardiyanlar, banyoda Duygu’yu asılı halde buldu. Öldüğü de bu şekilde anlaşıldı.



Duygu Koral’ın şüpheli ölümünden sonra başlatılan soruşturmada savcılık “kovuşturmaya gerek yok” (KYOK) kararı verdi.



Kararın gerekçesinde de Koral’ın ölümünde herhangi bir kimsenin kasıt veya kusurunun bulunduğuna dair delil elde edilemediği ve ölümünde şüpheli bir duruma rastlanmadığı ifade edildi.



AVUKATLAR İTİRAZ ETTİ



Duygu Koral’ın yakınlarının avukatları Eren Keskin, Jiyan Tosun ve Jiyan Kaya kovuşturmaya gerek yok kararına itiraz etti.



Avukatlar, Kocaeli Sulh Ceza Mahkemesi’ne verdikleri dilekçede, “kovuşturmaya gerek yok” kararının hukukun temel prensipleri ve uluslararası sözleşmeler düşünüldüğünde hukuk vicdanı ve hukuk tekniğinden yoksun, eksik incelemeye dayalı olduğunu belirtti.



“ANNESİNE GARDİYANLARIN KENDİSİNİ TACİZ ETTİĞİNİ ANLATTI”



Avukatlar ayrıca, Savcılığın Duygu Koral’ın maruz kaldığını beyan ettiği işkence ve kötü muamelenin etkisi ile hayatına son verip vermediğini araştırmadan “kovuşturmaya gerek yok” kararının verdiğini belirtti.



Avukatların dilekçesinde dikkat çeken detaylardan biri de Duygu Koral’ın annesi Züleyha  Çiftçi’nin verdiği ifade.



Annesi verdiği ifadede; kızı ile yapmış olduğu telefon görüşmelerinin birinde kızının kendisine, tutulduğu cezaevinde görevli bulunan infaz koruma memurlarından birinin kendisini ittiğini, bu itme sonucunda kafasının arka kısmının demir ranzaya çarptığını, kafasında yarılma meydana geldiğini ve dikiş atıldığını; yine başka bir telefon görüşmesinde infaz koruma memurlarının kendisini ters kelepçe yapmak suretiyle derdest ettiklerini, kelepçeli bir şekilde hücreye yüzü koyun bir şekilde atıldığını, sürekli bir şekilde infaz koruma memurları tarafından psikolojik baskı ve fiziksel şiddet gördüğünü aktardığını beyan etti.

Son güncelleme: 10:25 29.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı