• Turkhane Logo

Kızılay’da ‘Huzur hakkı’ saltanatı: Kerem Kınık 9 şirketten 27 asgari ücret alıyor!

Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve 6 Kızılay yöneticisine son 2 yılda “huzur hakkı” adı altında 2.5 milyon lira ödendiği ortaya çıktı.

10:14 25 Ağustos 2021 Çarşamba
Kızılay’da ‘Huzur hakkı’ saltanatı: Kerem Kınık 9 şirketten 27 asgari ücret alıyor!
Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve 6 Kızılay yöneticisine son 2 yılda “huzur hakkı” adı altında 2.5 milyon lira ödendiği ortaya çıktı.


Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve 6 Kızılay yöneticisine son 2 yılda “huzur hakkı” adı altında 2.5 milyon lira ödendiği ortaya çıktı. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “huzur hakkı” belgelerini açıkladı.

Sözcüden Başak Kayanı haberine göre; Kınık ve 6 yöneticinin her ay 9 şirketten “huzur hakkı” adıyla 3er asgari ücret aldıklarına dikkat çeken Bingöl, “Geçen yıl bu şirketlerden 1 milyon 717 bin 662 TL, bu yılın ilk 6 ayında da 844 bin 633 TL huzur hakkı verildi” dedi. Kızılayın 9 şirketi olduğunu, şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin her ay “huzur hakkı” aldıklarını belirten Bingöl, şunları söyledi:


“Kızılaydan ‘maaş almıyorum diyerek halkı yanıltıyorlar. Ortada maaş yok ama şirketlerden ‘huzur hakkı altında alınan milyonlar var. Kızılay bünyesinde 9 farklı şirket var. Bunların ilki 30 Kasım 2018de 100 milyon TL sermaye ile kurulan Kızılay Yatırım Holding A.Ş. Bu şirket aynı zamanda diğer şirketleri şemsiyesi altında tutuyor.

İkinci şirket Ocak 2019da 50 milyon TL sermaye ile kurulan Kızılay İçecek. Ardından 2019da sırasıyla 10 Mayısta Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetim Şirketi, 16 Mayısta Kızılay Sağlık A.Ş., 20 Haziranda Kızılay Kültür ve Sanat Ticaret A.Ş., yine 20 Haziranda Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş., 2 Ağustosta Kızılay Sistem Yapı A.Ş. ve 2020 4 Martta Kızılay Bakım A.Ş., 3 Temmuzda da Kızılay Lojistik A.Ş. kuruluyor. Ve kurulan bu şirketlere Kızılayın bütün mal varlıkları ile faaliyet alanlarına göre çadır fabrikaları, maden suyu fabrikaları, hastaneler ve 6 binin üzerinde gayrimenkul devredildi.”

KEREN KINIK, 9 ŞİRKETTEN 27 ASGARİ ÜCRET ALIYOR

Kızılayın yaptığı maaş açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Bingöl, süreci şöyle aktardı:

“Bu şirketler kurulduktan sonra Ticaret Sicil Gazetesinde Genel Kurul İç Yönergesi yayınlanıyor. Hepsinde ‘yönetim kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi haklarının belirlenmesi maddesi var. Böylece ‘huzur hakkı adı altında milyonlarca lira aktarılıyor.

Kızılaydan maaş almadığını iddia eden Kerem Kınık 9 şirketten ayda 27 asgari ücretlik ‘huzur hakkı alıyor. Millete IBAN gönderen ama milyonluk huzur haklarını ceplerine dolduran bu kişiler hukuk karşısında hesap verecek.”



 

Son güncelleme: 10:14 25.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı