• Turkhane Logo

Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı’ya cinsel taciz ve tehdit davası açıldı

18:50 14 Kasım 2023 Salı
Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı’ya cinsel taciz ve tehdit davası açıldı





Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı hakkında Eskişehir’de görevli olduğu 2022 yılında bir kadına cinsel tacizde bulunup tehdit ettiği gerekçesiyle dava açıldı.



BirGün’de yer alan habere göre; M.Ç., Vali Yardımcısı Alper Balcı tarafından tehdit edildiğini belirterek şikayette bulundu. “Cinsel taciz ve tehdit” suçlamasıyla açılan soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Kovuşturmaya yer yok” kararı ile kapatılırken M.Ç. karara itiraz etti.



MESAJLARIN EKRAN FOTOĞRAFLARI MAHKEMEYE SUNULDU  



Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, “Kadına karşı tehdit ve cinsel taciz” suçlarına dair yazışmalara ilişkin ekran görüntüleri bulunduğunu belirterek itirazı kabul etti.  Kasım’da Balcı hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede, Balcı’nın M.Ç.’ye yönelik, “Bu ilişki mezarda biter, senden vazgeçmeyeceğim, Mezarda biter bazı aşklar, eşimsin mezara kadar” ifadelerini kullandığı ve üzerinde Alper Balcı yazan bir silah fotoğrafı gönderdiği belirtildi.



ZİNCİRLEME CİNSEL TACİZ VE TEHDİT 



Balcı savunmasında, kendisine iftira atıldığını öne sürdü. İddianamede, Balcı’nın cinsel taciz ve tehdit suçlarını zincirleme şekilde işlediği belirtildi. M.Ç. ise daha önce savcılığa verdiği ifadede, Balcı ile 4 yıl önce tanıştıklarını belirterek, “Evli olmasına rağmen yalan söyleyerek dini nikâh kıydırıp, benim gururumla oynamıştır. ‘Ben dini nikâhlı kocanım, üzerinde hakkım var’ diyerek benden birçok kez borç almış, geri ödememiştir” ifadelerini kullandı.



YAYINLANMAMIŞ HABERLERE YAYIN YASAĞI VE ERİŞİM ENGELİ İSTEMİŞ



Öte yandan Vali Yardımcısı Balcı, kendisiyle ilgili henüz yayınlanmamış haberlere “kaos oluşturacağı” iddiasıyla yayın yasağı ve erişim engeli getirilmesini istemiş ancak mahkeme talebi reddetmişti.

Son güncelleme: 18:50 14.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı