• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın 16 uçağını satıp, yerlerine yangın söndürme uçağı alacağım

Çanakkale'de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Size sözüm söz 16 cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım, yangın söndürme uçakları alacağım.” dedi.

17:25 11 Nisan 2023 Salı
Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın 16 uçağını satıp, yerlerine yangın söndürme uçağı alacağım
Çanakkale'de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Size sözüm söz 16 cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım, yangın söndürme uçakları alacağım.” dedi.





CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de konuştu. CHP’nin iki kırmızı çizgisi olduğunu anlattı. Bunları ‘bayrak ve vatan’ olarak tanımladı. Seçim vaatlerini yineledi. Vatandaşlara sandığa gitme çağrısında bulundu. 14 Mayıs seçimleriyle birlikte iktidar olacaklarını anlattı. Emeklilerin bayram ikramiyesinin asgari ücret düzeyine çıkartılacağını tekrarladı, iktidara gelmeleri durumunda 100 bin öğretmen ataması yapacaklarını söyledi.







Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından bazı bölümler şöyle:



Sana söz Çanakkale, iktidar olacağız. Sana söz Çanakkale, bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz, gerçekten de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, gerçekten de bu ülkeye işi aşı getireceğiz. Gerçekten de hiçbir anne çocuğunun beslenme çantasına ne koyacağını düşünmeyecek.



Emekliler… Hiç merak etmeyin. 2015’ten bu yana emeklilere asgari ücret kadar ramazan ve kurban bayramında birer maaş ikramiye verilsin dedik. Eksik yaptılar. Göreceksiniz önümüzdeki kurban bayramında emeklilerin aylığı 15 bin lira olarak banka hesaplarına yatacak. Hiçbir ailede yoksulluk sınırının altında gelire izin vermeyeceğiz. Her ailenin asgari gelir güvencesi olacak.



100 BİN ÖĞRETMEN ATASI YAPACAĞIZ



Gençler en büyük şikayetinizin torpil olduğunu biliyorum. Ama size sözüm söz devlette liyakati sağlayacağız. Sözlü sınavı kaldıracağız. KPSS’den ne aldıysanız atamanızı yapacağız.



Aşınız olacak, işiniz olacak. Çalışmanız için her türlü çabayı göstereceğiz. Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Bütün köylerdeki okulları açacağız.



Biz tek adam rejimine karşıyız, bu ülkenin çıkarları için tek adam rejimine karşıyız. Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren bir ülkeyi tek adama teslim edemeyiz. CHP’nin iki kırmızı çizgisi var. Bayrağımız ve vatanımız.



GATA’YI YENİDEN AÇIP, ORDUYA TESLİM EDECEĞİM



Onlar Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdı. İktidar olduğumuzda göreceksiniz, Süleyman Şah türbesini vatan topraklarına getireceğiz. Bizim milliyetçiliğimiz onlarınki gibi lafta değil. Bizim milliyetçiliğimizi öğrenmek istiyorlarsa rahmetli Ecevit’e bakacaklar.



Dünyada hastanesi olmayan tek ordu bizim ordumuz. Hastanelerini ellerinden aldılar. Bir ordunun hastanesi yoksa ciddi sorun var demektir. Bir hafta. Bir hafta içerisinde GATA’yı açacağız, askeri hastaneleri açacağız. Şanlı ordumuza teslim edeceğiz.



İklim değişikliği var. Yaz aylarında Akdeniz havzasında ciddi yangınlar çıkabilir. Bunun için yangınları söndürecek uçaklara ihtiyacımız var. Size sözüm söz 16 cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım, yangın söndürme uçakları alacağım.



BEŞLİ ÇETELER BENİ İSTEMEZLER



Amerika’ya, İngiltere’ye gönderdikleri paranın tamamını getireceğim. Beşli çeteler beni istemezler. ‘Sakın ha Kılıçdaroğlu olmasın’ derler. Beşli çeteler değil beş binli çeteler olsa da kul hakkı yiyenden hesabını soracağım. Son kuruşuna kadar getireceğim o paraların ve milletimize vereceğim.

Son güncelleme: 17:25 11.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı