• Turkhane Logo

KHK’lı Platformları Birliği’nden CHP ve DEVA’ya ziyaret: ‘Ortak arzuları adalet’

Birçok ilden gelen KHK’ılar, KHK’lı Platformları Birliği öncülüğünde Ankara’da siyasi parti temsilcileriyle görüşmelere başladı.

12:12 08 Ekim 2021 Cuma
KHK’lı Platformları Birliği’nden CHP ve DEVA’ya ziyaret: ‘Ortak arzuları adalet’
Birçok ilden gelen KHK’ılar, KHK’lı Platformları Birliği öncülüğünde Ankara’da siyasi parti temsilcileriyle görüşmelere başladı.



CHP ve DEVA Partisi’ni ziyaret eden KHK’lılar, KHK sorununun daha çok görünür olmasını ve hak ihlallerinin çözülmesi için destek talebinde bulundu.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen KHK’lı Platformları Birliği üyesi bir grup Ankara’da CHP ve DEVA Partisi genel merkezlerini ziyaret ederek görüşmeler yaptı. CHP Genel merkezinde İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’yı ziyaret eden KHK’lılar, sorunlarını birçok platformda dile getirdiği için Karaca’ya teşekkür etti.


‘HAK İHLALLERİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDUK’

Karaca da KHK konusunda samimi olduklarını, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı toplantı ve platformlarda KHK meselesini mutlaka gündemine aldığını kaydetti. Karaca, “KHKlı Platformları Birliği @Turkiye_KHK adına farklı illerden gelen KHK’lılarla toplantı gerçekleştirdik. Hak ihlallerine dikkat çekmek, farkındalığı artırmak için değerlendirmelerde bulunduk” dedi.

DEVA’DA YENEROĞLU VE ŞAHİN’LE GÖRÜŞTÜLER

CHP’nin ardından DEVA Partisi Genel Merkezini ziyaret eden KHK’lı Platformları Birliği üyeleri, burada Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ve parti Sözcüsü İdris Şahin’le görüşme yaptı. Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan İdris Şahin, “Her birinin ayrı hikayesi vardı. Geçmişi değil geleceği konuşmayı tercih ettiler. Ortak arzuları ise ADALET” ifadesini kullandı.

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise görüşme için, “Başta adil yargılanma hakkı olmak üzere, cezaevinde yaşanan hak ihlalleri, anne-baba tutukluluk ve kamu görevine iade ile ilgili sıradanlaşmış hukuksuzlukları görüştük” paylaşımında bulundu.



KHK’lıların birçok partiyi ziyaret ederek, KHK konusunu gündeme getirmelerini isteyeceği öğrenildi.

Son güncelleme: 12:12 08.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı