• Turkhane Logo

KHK’lı kaymakam İsa Bolat hayatını kaybetti

18:25 25 Mart 2024 Pazartesi
KHK’lı kaymakam İsa Bolat hayatını kaybetti





Digor’da kaymakam olarak görev yaparken açığa alındıktan sonra ihraç edilen KHK’lı kaymakam İsa Bolat, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.



KHK’lı kaymakam İsa Bolat geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kars’ın Digor ilçesinde kaymakam olarak görev yaparken Gülen cemaati mensubu olduğu iddiasıyla görevden alınan ve daha sonra KHK ile ihraç edilen İsa Bolat önceki gün kalp krizi geçirmiş ve yoğun bakımda tedavi altıntaydı.



Yozgat’ın Şefaatli ilçesinden 1985 yılında doğan İsa Bolat, Çanakkale 18 Mart Üniversitesinden 2006 yılında Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.



2008 yılında Balıkesir Kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan Bolat, Çorum’un Ortaköy ve Balıkesir’in Balya ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu.İngiltere’nin Colchester şehrinde Üniversty of Essex’de bir yıl süreyle İngilizce eğitimi aldı ve İngiliz Kamu Yönetimi üzerine incelemelerde bulundu. 2011-2014 tarihleri arasında Gölköy Kaymakamlığı ve Ordu Vali yardımcılığı yapan Bolat, KHK ile ihraç edilmeden önce Digor Kaymakamı olarak görev yapıyordu.



Bolat’ın vefatını KHK’lı kaymakam Engin Avcı sosyal medya hesabından duyurdu. Avcı, Bolat’ın bu süreçte onurlu bir duruş sergilediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:



“Kardeşim o kadar iyiydin ki,
Bu kirli dünyada olamayacak kadar iyiydin.
Allah hep güzel insanları erkenden yanına alırmış.
Abi görevimize döneceğiz derdin hep,
Sana hak ettiğin Makamı yüce Yaratan verecektir.
Bu dünyadakiler veremez.
Başımız Sağolsun
Kaymakam İsa Bolat’ı kaybettik.
Çok üzgünüm”

Son güncelleme: 18:25 25.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı