• Turkhane Logo

Keçiören Belediyesi’nden Mem Ararat konserinin iptaline dair açıklama

Keçiören Belediyesi, Mem Ararat konserinin iptaline ilişkin açıklama yaptı, “Bizim ayrımcılık yönünde asla bir düşüncemiz olmamıştır ve olmayacaktır” dedi.

20:24 16 Kasım 2021 Salı
Keçiören Belediyesi’nden Mem Ararat konserinin iptaline dair açıklama
Keçiören Belediyesi, Mem Ararat konserinin iptaline ilişkin açıklama yaptı, “Bizim ayrımcılık yönünde asla bir düşüncemiz olmamıştır ve olmayacaktır” dedi.


Sanatçı Mem Ararat’ın, 4 Aralık tarihinde Ankara Keçiören Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği konser, Keçiören Belediyesi’nin salon sözleşmesini feshetmesi nedeniyle iptal edildi.

Ararat, belediye tarafından organizasyon şirketinin aranarak, “Kürtçe şarkı söyleneceğini bilmiyorduk” denildiğini açıklamıştı.


Keçiören Belediyesi, “Türk Kürt Kardeştir, Ayrım Yapan Kalleştir” başlığıyla konserin iptaline ilişkin açıklama yaptı. “Keçiören Belediyesi Kürtçe Konsere İzin Vermedi ifadesini “yalan”, “yanlı”, “yersiz” ve “mesnetsiz” olarak niteleyen belediye, “Bu tür söylemler provoke etme gayesi gütmekte olup ülkemizi karıştırmak amaçlıdır. Ülkemizi Irak, Suriye ve Libya gibi yapmak isteyenlerin ihanetidir. Bizim ayrımcılık yönünde asla bir düşüncemiz olmamıştır ve olmayacaktır” dedi.

SÖZLEŞMEDE MEHMET ESEN İSİMLİ SANATÇININ SAHNE ALACAĞI BELİRTİLDİ

Keçiören Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, etkinliğin iptal edilme gerekçesi olarak şu ifadelere yer verildi:

Salonumuzu kiralayan organizasyon şirketi ile belediyemiz arasında bir sözleşme imzalanmıştır. İlgili sözleşmenin 7. maddesinin 5. bendinde yer alan, Sözleşme Sırasında Getirmesi Gereken Belgelerin sözleşme imzalanırken getirilmesi ise esastır. Ancak firma bu belgeleri getirmemiştir. Belediyemiz buna rağmen iyi niyetli davranarak evrakların tamamlanması için süre vermiştir. Geçen 20 günlük zaman içinde bu belgeler belediyemize teslim edilmemiştir. Söz konusu sözleşmenin 6. maddesi olan Organizasyonun Tarihinden Önce İptal Edilmesi maddesi gereğince de sözleşme belediyemizce tek taraflı olarak feshedilmiş ve firmaya iletilmiştir. Aynıca bu sözleşmede Mehmet Esen isimli sanatçının sahne alacağı belirtilmesine rağmen organizasyonun tanıtım ve bilet satışlarında Mem Ararat ismi kullanılmıştır.

Bu bağlamda Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezimizdeki konseri iptal etmek gibi bir gayemizin olmadığını, sözleşmede yer alan bilgilerin yanlışlığı ve istenen belgelerin tamamlanmamasından kaynaklı Salon Kiralama Sözleşmesinin iptal edildiğini açıkça ifade etmek isteriz. Salon sözleşmesinin feshedilmesini, Keçiören Belediyesi Kürtçe Konsere İzin Vermedi şeklinde yansıtmak art niyetli bir yaklaşımdır. Keçiörende binlerce Kürt ve Türk vatandaşımız bir arada kardeşçe yaşamaktadır.

Keçiören Belediyesi olarak ‘Tüm vatandaşlarımız başımızın tacıdır düsturuyla, her platformlarda Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir ifadesini kullanarak, ayrışmadan yana değil birleştirmeden yana irade göstermekteyiz. Bu düşünce ve irademizi Belediyemizin tüm hizmet ve çalışmalarında görebilirsiniz. Irk, mezhep ve dil üzerinden manipülatif, yalan, kasıtlı, ayrıştırmaya yönelik paylaşımlarla toplumu kışkırtmaya çalışan her türlü yaklaşıma karşı olduğumuzu her zaman beyan ettik ve beyan etmeye de devam edeceğiz. Yalan ve manipülatif beyan ile kamu görevlilerini ve kamuoyunu yanıltıp provakatif algı yaratarak toplumu kin, nefret ve bölücülük söylemleriyle ayrıştıran ilgili firma ve kişiler için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

MEM ARARAT’IN GERÇEK ADI MEHMET ESEN

Konuya ilişkin Gazete Duvar’a açıklama yapan Keçiören Belediyesi yetkilileri, Mem Ararat’ın gerçek adının Mehmet Esen olduğunun hatırlatılması üzerine, “Mehmet Esen denilerek araştırıldığında tiyatrocu Mehmet Esen çıkıyor. Sahne ismini söylemeleri gerekiyor” yanıtı vermişti.

Son güncelleme: 20:24 16.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı