• Turkhane Logo

Kayyum sınavda başarılı olanları değil önceden belirlenenleri seçti

AKP Hükumetinin işe alımlarda ortaya koyduğu skandalların ardı arkası kesilmiyor.

11:19 03 Mayıs 2021 Pazartesi
Kayyum sınavda başarılı olanları değil önceden belirlenenleri seçti
AKP Hükumetinin işe alımlarda ortaya koyduğu skandalların ardı arkası kesilmiyor.



Çaykur’a kura ile işçi alımında herkesin gözü önünde AKP’den gelen listedekiler işe yerleştirilirken Diyarbakır’da ise kayyım sınavda başarılı olanları değil, önceden belirlenen kişileri işe başlattı.

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye personeli alımında usulsüzlük yapıldı. İşe alım için yapılan sınavlarda başarılı olanlar işe alınmazken, parkuru bitiremeyenlerin, sınavda başarılı olamayanların işe başlatılması tepki çekti.


86 OLMASI GEREKEN BAŞARI PUANI 74 OLARAK AÇIKLANDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen mart ayında itfaiye personeli alımı için başvuru açıldı. İtfaiyeci olmak için müracaat eden 375 kişiden 75’i mülakat sonunda işe alındı. Sınava girerek yeterli puanları aldığını ancak işe alınmadığını savunan Aziz Taş, Cumhuriyet’ten İlayda Kaya’ya yaptığı açıklamada, “iki ay önce 75 kişilik itfaiye eri için müracaat açıldı. KPPS puanım 86 puanken, sözlü mülakatta da dört sorudan üçüne doğru yanıt verdim. Parkurda da hiçbir takılma yaşamadım. Ortalamam 86 olması gerekirken başarı puanım 74 olarak açıklandı ve yedek 43. sıraya yerleştirildim” dedi.

KADROLAR ÖNCEDEN BELİRLENMİŞ

Kazanan 75 kişi arasında arkadaşlarının da bulunduğunu belirten Taş, “Aynı okul mezunuyuz. Parkuru bitiremeyen sınavda başarılı olamayanlar var. Kabul edilebilir gibi değil. Burada torpil, adam kayırma var. Kadroları daha önceden belirlemişler. Belediyedeki yetkililerle görüşmek istediğimde konuşamadık bile. Hukuki yollara başvursak mahkemeden ‘Bir yıldan önce yanıt gelmez’ diyor” dedi.

BELEDİYE: YERLEŞTİRME USULÜNE UYGUN YAPILDI

Bu durumu yargıya taşıyacağını belirten Taş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne itirazda da bulundu. Taş’a verilen yanıtta, yerleştirmelerin usulüne uygun yapıldığı savunuldu.

Son güncelleme: 11:19 03.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı