• Turkhane Logo

Kayyım Van’a değil, yandaşa çalışmış: Turkuvaz gruba milyarlık ihale verilmiş

16:00 12 Ocak 2024 Cuma
Kayyım Van’a değil, yandaşa çalışmış: Turkuvaz gruba milyarlık ihale verilmiş





AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Van Büyükşehir Belediyesi’ne atadığı kayyım, Saray’a yakın Turkuvaz Grubu’na iki yılda 10 milyar 724 bin TL’lik ihale verdi.



Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak başında olduğu Turkuvaz Grubu, kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi’nden 2 yılda 4 ihaleden toplam 10 milyar 724 bin lira aldı.



KAYYUM ERDOĞAN TARAFINDAN 2022 YILINDA ATANDI



2019 yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediyesi’ni HDP’nin adayı Bedia Özgökçe Ertan kazandı. Ancak Ertan hakkında soruşturma başlatıldı ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak Mehmet Emin Bilmez atandı. Bilmez, 11 Mayıs 2022’de görevinden alındı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Van Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili görevine Ozan Balcı getirildi. Balcı, geldikten sonra yapılan ihaleler tartışma konusu olurken, bu süreçte AKP yandaşı Sabah, Atv, Ahaber’in de içinde bulunduğu Turkuvaz Medya belediyeden milyarlık ihaleler aldı.



ANA OKUL KİTAPLARI İÇİN TURKUVAZ’A 7.8 MİLYAR LİRA ÖDENDİ



Halk Tv’nin haberine göre kayyımun yönettiği Van Büyükşehir Belediyesi 24 Ekim 2022 tarihinde ana okul öğrencileri için kitap alım ihalesi düzenledi. Bu ihale yandaş Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak başında olduğu Turkuvaz Grubu’na verildi. Bu ihaleden Turkuvaz medya toplamda 7 milyon 874 bin TL para kazandı. Kayyum döneminde iki sene üst üste belediyeden dört ayrı ihale alan Turkuvaz Grubu’nun belediyeye yaklaşık maliyeti ise 10 milyar 724 bin TL oldu.

Son güncelleme: 16:00 12.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı