• Turkhane Logo

Gürcistan Parlamentosu o yasayı destekledi ve sokaklar karıştı!

Gürcistan'da,

10:37 30 Nisan 2024 Salı
Gürcistan Parlamentosu o yasayı destekledi ve sokaklar karıştı!
Gürcistan'da,

TURKHANE.COM- MOSKOVA
Gürcistan Parlamentosu bugün yabancı ajanlar hakkındaki yasa tasarısını ikinci oturumda ele aldı ve teklife destek çıkılması yönünde tercih kullandı.  
Muhalefetin ve halkın titizlikle takip ettiği yasa için parlamentodan destek çıkınca, Tifliste muhalefet ve STKlar sokak protestolarına başladılar. 
Tifliste yabancı ajanlara ilişkin yasaya karşı düzenlenen üç gün süren gösteriler sırasında polis 40 kişiyi gözaltına aldı. Halk, aslında 17 Nisandan bu yana tasarının kabulüne karşı her gün kitlesel protesto gösterileri düzenliyor.
Echo of the Caucasusun haberine göre, ‘Gürcü Rüyası’ Partisi tasarıyı Mayıs ayı ortasındaki üçüncü ve son oturumda onaylayabilir. Ülkenin cumhurbaşkanı Salome Zurabishvili, yasayı veto etme sözü verdi. 
Avrupa Parlamentosu Tiflis “yabancı ajanlar” yasasından vazgeçene kadar Gürcistanın ABye kabul edilmemesi çağrısında bulundu.
Avrupa Parlamentosu, Tiflis yabancı ajanlar yasasını terk edene kadar Gürcistanın ABye kabul edilmemesi çağrısında bulundu
Avrupalı milletvekilleri tarafından 25 Nisanda oy çokluğuyla (425 kabul, 25 aleyhte, 30 çekimser) kabul edilen karara göre, Gürcistanın Avrupa Birliğine katılım müzakerelerinin bu süreçte başlamaması tavsiye ediliyor. Kararda, Gürcistanın yabancı ajanlar yasasının AB değerleriyle tutarsız olduğu, Gürcistanın Avrupa Birliğine katılma isteğiyle çeliştiği, ülkenin itibarına zarar verdiği ve Avrupa-Atlantik entegrasyonunu tehlikeye attığı belirtiliyor.

Son güncelleme: 10:37 30.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı