• Turkhane Logo

Karaman, 'tehdit' yazısından sonra bakanlıktaki isimleri deşifre etti: 'Reis’imize duyurulur!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar çevrelerinde görüşleri dikkatle takip edilen ve “AKP fetvacısı” olarak anılan ilahiyatçı Hayrettin Karaman, tehdit gibi ifadelerin kullanıldığı yazısından sonra yeni bir yazı daha kaleme aldı.

08:36 08 Ağustos 2019 Perşembe
Karaman, 'tehdit' yazısından sonra bakanlıktaki isimleri deşifre etti: 'Reis’imize duyurulur!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar çevrelerinde görüşleri dikkatle takip edilen ve “AKP fetvacısı” olarak anılan ilahiyatçı Hayrettin Karaman, tehdit gibi ifadelerin kullanıldığı yazısından sonra yeni bir yazı daha kaleme aldı.



Milli Eğitim Bakanlığını hedef alan Karaman, “bazı yanlışların devam etmesi durumunda isimler açıklayacağının” mesajını verdiği yazısının ardından bu yönde ilk adımı attı.

Karaman, Yeni Şafakta İşte bu olmadı! başlığıyla yayımlanan yazısında, Talim terbiye kurulu başkanını görevden aldığı haberi geldi; koca bakan, elbette kiminle çalışacağına karar verme hakkına sahiptir, ama bizi ilgilendiren husus kimi görevden aldığı ve yerine kimi getirdiği konusudur diyerek tepkisini açıktan dile getirdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğana şikâyetname minvalinde seslendi:


İşte gelen ve işte giden! Sevgili Reis’imize duyurulur!

Karaman, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçukun göreve getirdiği Burhanettin Dönmez’in üç tweetini şöyle hedef gösteriyor:

“Din öğretmeni yetmedi ilahiyat fakültesi öğrencilerine öğrenimleri sırasında öğretmenlik için formasyon alma hakkı tanındı.”

“YÖK kendini aşmış, geriye doğru büyük bir adım. Bir adımda kırk yıl geriye gidiş. Ben değişim buna derim.”

Karamanın hedefinde Malatya’nın rektörünün açıklamaları da var. Rektörün şu sözünü alıntılıyor:

“Maalesef rektörlükle soytarılığın birbirinden ayrı işler olduğunu bilmeyen rektörlerin sayısı hızla artıyor! Bizdeki de rektör olur olmaz hacca gitti, bıyık bıraktı, camiyi yıktırdı daha büyüğünü yaptırıyor. Rektör değerlendirme kriterlerinin acilen değişmesi gerekiyor!”

Selçukun görevden aldığı Alpaslan Durmuşu destekleyen Hayrettin Karaman, Onun hakkında itimad ettiğim şahısların güzel tanıklıkları oldu diyerek WhatsApp grubunda yazılanlardan bir alıntı paylaşıyor:

“…Özellikle dinimizi doğru anlatma, İmam Hatip müfredatının hazırlanmasında, Din Kültüründe dinin özüne dönülmesinde, evrim felsefesinin biyolojiden çıkarılmasında, tarih kitaplarındaki ideolojik konular üzerinden Müslümanlara küfredilmesini engellemekte, Müslüman şair ve yazarların Edebiyat kitaplarına dercedilmesinde, hayatın bir realitesi olan tesettürlü görsellerin kitaplarda yerini almasında, tartışmalı konulara Din Kültürü kitaplarında yer verilmemesinde, okul öncesine seçmeli Kur’an-ı Kerim ve Arapça derslerinin koyulmasında, f... kaynaklarının ve yazarlarının kitaplardan çıkarılmasında... ve daha birçok hayati konuda görevini hakkıyla yapmıştır. Şahitlik ederim…”

Alparslan Durmuş ise, “Şimdi yükümüz daha ağır diyerek teşekkürlerini iletmiş...

Karaman, AKP iktidarının icraatlarını el alan yazısında, “Maalesef ülkemizi felaketin eşiğine getiren şebekeyi devletten temizleme eylemi istemeden kurunun yanında yaşın da yanmasına sebep oldu. Boşalan kadrolar, gaye ile vasıta arasındaki dengenin farkında olmayanlarla da dolduruldu, dolduruluyor” ifadesini kullanmıştı.

Karaman, yeni bakan Ziya Selçuk’un “icraatını dikkatle takip ettiklerini” ifade ederek göz dağı vermişti.

Son güncelleme: 08:36 08.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı