• Turkhane Logo

Karadeniz’de hiçbir gemi yüzemeyecek!

Rusya’dan sonra Ukrayna’dan da misilleme geldi. Kiev Yönetiminden Karadeniz’deki tüm Rus gemilerini potansiyel askeri hedef ilan etti.

19:58 20 Temmuz 2023 Perşembe
Karadeniz’de hiçbir gemi yüzemeyecek!
Rusya’dan sonra Ukrayna’dan da misilleme geldi. Kiev Yönetiminden Karadeniz’deki tüm Rus gemilerini potansiyel askeri hedef ilan etti.


TURKHANE.COM- MOSKOVA

Tahıl Koridoru’nun sona ermesinin ardından Rusya’nın Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri potansiyel askeri kargo taşıyıcısı olarak ilan etme kararınına Kiev’den misilleme geldi.
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusyanın Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri potansiyel askeri kargo taşıyıcısı olarak ilan etme kararını eleştirerek, buna yanıt olarak Kiev’in 21 Temmuzdan itibaren benzer önlemler alacağını ve Rusya Federasyonu’na giden tüm gemileri potansiyel askeri hedef olarak kabul edeceklerini duyurdu.
Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 21 Temmuz 2023 saat 00:00dan itibaren Karadenizde Rusya Federasyonu limanlarına ve Rusya tarafından geçici olarak kontrol edilen Ukrayna topraklarında bulunan Ukrayna limanlarına doğru seyreden tüm gemilerin ‘meşru hedefler’ olabileceği konusunda uyarıyor.
Ukrayna Savunma Bakanlığı da Karadenizin kuzeydoğu kesiminde ve Kerç Boğazı’nı da tehlikeli seyrüsefer ilan etti ve 20 Temmuz saat 17.00den itibaren bu bölgelere geçişleri yasakladı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Rusyanın tahıl anlaşmasından çekilmesinin ardından 20 Temmuzdan itibaren Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri potansiyel askeri kargo taşıyıcısı olarak kabul edeceğini açıkladı. Ayrıca, Karadenizin uluslararası sularının kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerindeki bazı deniz alanlarını geçici olarak seyrüsefer için tehlikeli alan ilan etti.

Son güncelleme: 19:58 20.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı