• Turkhane Logo

Kanser hastası Gülden Aşık’a cezaevinde kalabilir raporu verildi

15 Eylül’den bu yana Bandırma M Tipi Cezaevinde tutuklu olan troid kanseri Gülden Aşık’a ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verildi.

13:25 26 Nisan 2022 Salı
Kanser hastası Gülden Aşık’a cezaevinde kalabilir raporu verildi
15 Eylül’den bu yana Bandırma M Tipi Cezaevinde tutuklu olan troid kanseri Gülden Aşık’a ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verildi.

Doktorun hemen ameliyat olması gerektiğini belirten Aşık, ailesine daha önce hapiste ikiz bebeklerini kaybettiği için cezaevi şartlarında ameliyat olmak istemediği söyledi.

Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Yedi aydır Bandırma M Tipi Cezaevinde tutuklu olan tiroid kanseri Gülden Aşık’ın Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan biyopsi sonucu geçen hafta çıktı. Rapora göre Aşık’ın ameliyat olması gerekiyor. Ancak Aşık, maruz kaldığı hak ihlalleri nedeniyle daha önce ikiz bebeklerini hapiste düşürdüğü için doktora cezaevi şartlarında ameliyat olmak istemediğini söyledi.

“MEVCUT HASTALIĞIYLA CEZAEVİNDE KALABİLİR”


8 doktorun imzaladığı raporda “Hastaya ameliyat olma gerekliliği önemle anlatıldı. Ameliyat sürecinin geciktirmesinin doğuracağı olumsuzluklar anlatıldı. Ameliyat olmayacağını belirtti. Mevcut hastalığı ile birlikte hasta cezaevinde kalabilir. 3 aylık periyodlarla durumunun tekrar değerlendirilmesi uygundur.” denildi.

“PSİKOLOJİSİ İYİ DEĞİL”

Bold Medya’ya konuşan Gülden Aşık’ın eşi, “Doktor eşime ameliyat olması gerektiğini, tümörün vücuda yayılabileceğini söylemiş. Eşim cezaevi şartlarında ameliyat olmaya korkuyor. Doktor ameliyat olmak istemiyor diye rapora şerh düşmüş. Mevcut durum haliyle cezaevinde kalabilir demişler. Biraz önce kapalı görüşten geldik, şu an karantina koğuşunda kalıyor. Psikolojisi iyi değil, görüşümüz ağlayarak geçti.” dedi.

70 aydır Kırşehir Cezaevinde tutuklu olan eğitimci Hakan Kanat da tiroid kanseri nedeniyle ameliyat edilmiş, operasyondan 5 gün sonra dikişleri alınmadan hapse gönderilmişti.

/



HAPİSTE KANSERE YAKALANDI, BEBEKLERİNİ KAYBETTİ

12, 11, 8 yaşlarında üç çocuk sahibi olan ev hanımı Gülden Aşık, Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmaları kapsamında 10 Nisan 2019’da Bandırma’da gözaltına alındı. 2 gün sonra tutuklanıp Bandırma M Tipi Cezaevine konuldu.

Bylock kullandığı iddiasıyla ve tanık ifadelerine dayanılarak 26 Şubat 2020’de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Aşık, hapse girdiğinde hamile olduğunu öğrendi. 1 Haziran 2019’da bebeği 10 haftalıkken düşük yaptı. Ancak otopsi sonucunda bebeğin 7 haftalık 5 günlükken kalbi durduğu ortaya çıktı. Karnında ölü bebekle hapiste 3 hafta yaşayan Gülden Aşık, kürtajdan 1 gün sonra taburcu edilip tekrar hapse gönderildi.

10 Haziran 2019’da tahliye edilen Gülden Aşık’a tahliyeden 4 gün önce yapılan biyopsi sonucuna göre tiroid kanseri teşhisi konuldu. Üç yıldır kanserle mücadele eden Aşık 15 Eylül 2021’de tekrar tutuklandı.

Son güncelleme: 13:25 26.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı