• Turkhane Logo

Kanadalı senatörden şok Türkiye teklifi: NATO'dan atılsın

Yunan asıllı Kanadalı Senatör Leo Housakos, 'Türkiye'nin NATO'dan atılması gerektiğini' söyledi.

15:10 16 Mayıs 2022 Pazartesi
Kanadalı senatörden şok Türkiye teklifi: NATO'dan atılsın
Yunan asıllı Kanadalı Senatör Leo Housakos, 'Türkiye'nin NATO'dan atılması gerektiğini' söyledi.

Finlandiya ve İsveçin NATOya katılma tartışmaları devam ederken, Türkiyenin iki aday ülkeye yönelik takındığı tutum dünya basınında geniş yankı buldu.

Türkiye; Finlandiya ve İsveçi terör örgütü YPG/PKKye siyasi ve askeri destek verdiği gerekçesiyle, NATOya katılımlarına olumsuz baktığını duyurmuştu.
Türkiyenin, Finlandiya ve İsveçin NATO üyeliğine yönelik tutumuna bir tepki de Kanadadan geldi.
SKANDAL AÇIKLAMA: TÜRKİYE, NATODAN ATILSINCumhuriyette yer alan habere göre Yunan asıllı Kanadalı Senatör Leo Housakos, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ve iki aday ülke arasındaki anlaşmazlığın Türkiyenin NATOdan atılmasıyla son bulacağını söyledi.
Senatör Leo Housakos, Bu sorun kolayca çözülebilir. Türkiyeyi ve Erdoğanı NATOdan atın. Uluslararası hukukun üstünlüğüne saygı duymayan otokratlar ve hükümetler, en başından itibaren NATOnun bir parçası olmamalıdır diye konuştu.
TÜRKİYE ALEYHTARLIĞI YAPAN BİR SENATÖRKasım 2018de Senatör Leo Housakosun, Kanada parlamentosunda sunduğu sözde Pontus Soykırımı önergesi, 32 aleyhte, 16 lehte ve 21 çekimser oyla reddedilmişti.
Leo Housakos, Türkiye aleyhine daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye, NATOda güvenilmez bir ortak olduğunu kanıtladı. Kanadanın Türkiyeye yaklaşımını işbirliğinden sınırlamaya kaydırması gerekiyor ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 15:10 16.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı