• Turkhane Logo

İYİP’ten giden gidene: Eski milli futbolcu Gökhan Zan da istifa etti

23:00 27 Aralık 2023 Çarşamba
İYİP’ten giden gidene: Eski milli futbolcu Gökhan Zan da istifa etti





Eski milli futbolcu Gökhan Zan, İYİ Parti’ten istifa ettiğini duyurdu. Zan, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Bilindiği üzere siyasete girme nedenim Hatay’a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylı kardeşlerimin sesini Meclis’te duyurabilmekten ibaretti. Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını görmemden hareketle İyi Parti’den istifa ediyorum” dedi.



İYİP Genel Başkanı Meral Akşener’in davetiyle 22 Mart 2023’te İYİ Parti’ye katıldığını hatırlatan Zan, açıklamasına şöyle devam etti:



“Bu süreç boyunca tüm değerlerimle elimi taşın altına koymaya çalışarak üzerime düşen görevi yapmaya çalıştım. Gerek İyi Parti’ye, gerekse partimize gönül vermiş tüm yurttaşlarımızın sesi olmaya çalıştım. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunlar içerisinde halkımızdan güç alarak İyi Parti’ye ve kuruluş ilkelerine uygun hareket ettim.



İyi Parti ile çıktığım umut yolculuğunda, birçok tecrübe edinmemin yanı sıra birlikte omuz omuza mücadele edebilecek ruhu görme fırsatı da buldum. Bilindiği üzere siyasete girme nedenim Hatay’a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylı kardeşlerimin sesini Meclis’te duyurabilmekten ibaretti. Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını görmemden hareketle İyi Parti’den istifa ediyorum.”



HATAY’DAN ADAY OLMUŞ ANCAK SEÇİLEMEMİŞTİ



Gökhan Zan 11 ilde büyük yıkım ve on binlerce kişinin ölümüne sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok vurduğu illerin başında gelen Hatay’a gözyaşlarıyla yardım gönderilmesini istemesiyle gündeme gelmişti. 14 Mayıs’ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinde İYİPi’ten Hatay milletvekili adayı olan A Milli Futbol Takımı’nın eski futbolcusu Gökhan Zan milletvekili seçilememişti.

Son güncelleme: 23:00 27.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı