• Turkhane Logo

İYİ Partili Tatlıoğlu: Bir tane ihalede bile ‘FETÖ’ çıktı mı?

İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu: Türkiye’de yapılmış, bugün onlarcasında yolsuzluk iddia edilen ihalelerin hiç birinde 'F...' yok. Nasıl korumuş ihaleleri değil mi?

23:56 30 Ekim 2021 Cumartesi
İYİ Partili Tatlıoğlu: Bir tane ihalede bile ‘FETÖ’ çıktı mı?
İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu: Türkiye’de yapılmış, bugün onlarcasında yolsuzluk iddia edilen ihalelerin hiç birinde 'F...' yok. Nasıl korumuş ihaleleri değil mi?



Türkiye’de iktidarın her alanda Gülen cemaatini öne sürdüğünü beliriten İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Bakınız her alanda ‘F...’ var değil mi? Bir alan anda yok ‘F...’ yok. İhalelerde hiç ‘F...’ yok. Bugün onlarcasında yolsuzluk iddia edilen ihalelerin hiç birinde ‘F...’ yok. Nasıl korumuş ihaleleri değil mi?” dedi.

Tatlıoğlu, HaberTürk TV’de katıldığı programda, iktidarın ekonomik uygulamalarını eleştirdi. Ülkenin son dört yılda 1976 yılından sonra en kötü ikinci büyüme dönemini yaşadığını ifade etti. Tatlıoğlu, ülkede hukuk ve yargı ezildikçe ekonomin ezildiğini ve halkın fakirleştiğini ifade etti.


‘TÜRKİYE EN KÖTÜ İKİNCİ DÖNEMİ YAŞIYOR’

Tatlıoğlu, bu siyasi iklimin sonunun geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Türkiye 70’lı yılları, 90’lı yılları yaşadı. Pandemiyi bir tarafa bırakıyorum. 2016-2020 yıllarını 1960’dan itibaren ekonomiyi beşer yıl bölsek 1976’den sonraki en kötü ikinci kötü büyüme. Türkiye’de yargı ve hukuk ezildiği için ekonomi eziliyor, ekonomi ezildiği için Türkiye fakirleşiyor. Bugün bu siyasal iklimin sonu geldi. Bakınız her alanda ‘F...’ var değil mi? ‘F...’ her alana girdi. Yavuz Sultan’da (köprü), Avrasaya’da (tünel), yollarda bir tane yok. Nasıl korumuşuz. İhaleleri korumuşuz. Sadece Osman Gazi Köprüsü’nde 10 milyar dolar fazla ödeme olduğu iddiasında bulunuyorum. Bunlarda hiç ‘F...’ yok. Bunu koruyan devlet niçin İçişleri, niçin yargıyı, niçin adalet bakanlığını korumadı. Buraya özen göstermişiz, buraya neden göstermedik. İhale kanunu 198 kere değişti. Bir tane ihalede ‘F...’ çıktı mı?”
  İYİ Partili Tatlıoğlu: Bir tane ihalede bile FETÖ çıktı mı? https://t.co/0GqumpD0Ss pic.twitter.com/2gnHTPHIms — Kronos (@KronosHaber) October 30, 2021
Tatlıoğlu’nun bu eleştirilerine programa katılan AKP eski milletvekili Resul Tosun cevap vermedi.

Son güncelleme: 23:56 30.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı