• Turkhane Logo

İstanbul’un göbeğinde öldürülen Sırp çete liderinin davasında tahliye!

16:00 31 Ekim 2023 Salı
İstanbul’un göbeğinde öldürülen Sırp çete liderinin davasında tahliye!





Karadağ suç örgütü liderleri Jovan Vukotiç cinayetine ilişkin görülen davada, mahkeme tutuklu 3 sanık için tahliye kararı verdi. Tahliye edilen kişilerden biri, cinayetin organizatörlerine kiralık araç ve GSM hattı temin etmekle suçlanıyordu.



Halktv’nin haberine göre, Karadağ’ın Kotor kasabasından çıkan Kavacki ve Skaljari çetesi arasındaki kanlı hesaplaşma İstanbul’a yansımıştı. Skaljari örgütünün lider kadrosunda yer aldığı öne sürülen Jovan Vukotic, geçen yıl İstanbul’da uğradığı silahlı saldırı sonrası öldürüldü.



3 KİŞİ İÇİN TAHLİYE KARARI



Binali Camgöz ve Barış Boyun Grubu’nun desteği ile işlenen cinayet sonrası açılan davada dün kritik bir karar çıktı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar Asiye Yüksel, Erdi Ertan ve Esat Candan için tahliye kararı verdi. Mahkeme, Milan Vujotic’e yönelik ev hapsi kararını da kaldırdı. Vujotic, ev hapsi kararı nedeni ile tedavi olamadığını ifade etmişti.



GSM HATTI TEMİN ETMEKLE SUÇLANIYORDU



Tahliye kararı verilen isimlerden Asiye Yüksel, cinayeti organize eden Karadağlı Kavacki Grubunun yöneticilerine, araç kiralama ve GSM hattı temin etmekle suçlanıyor.



ÜYE HAKİM KARARA MUHALİF KALDI



Bu arada, anılan karara üye hakim Belgin Gürsoy muhalefet şerhi koydu. Duruşma savcısı ise, tüm tutuklu sanıkların, tutukluluklarının devamı yönünde karar vermişti. Davanın bir sonraki duruşması Ocak ayı sonunda yapılacak.



OLAYIN GEÇMİŞİ



Türkiye’de 2018 yılında yakalanan ve teslim edildiği Sırbistan’da serbest kalmasının ardından yasadışı yollarla tekrar Türkiye gelen Skaljarskı isimli organize suç örgütü liderlerinden Jovan Vukotiç, birliktelik yaşadığı Masa Mısıc ve oğullarıyla birlikte bulunduğu otomobilde silahlı saldırıya uğramıştı. Şişli’de 8 Eylül 2022’de saat 19.55 sıralarında motosikletli iki kişinin gerçekleştirdiği saldırıda Vukotiç hayatını kaybetmişti. Suikastin ardından İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda saldırıyı ‘Kavackı’ adlı suç örgütü yöneticisi Radoje Zivkovic’in Türkiye’deki bağlantıları aracılığıyla gerçekleştirdiği belirlenmişti. 16 Eylül günü gerçekleştirilen operasyonla cinayet zanlıları Radoje Zivkovic ve Zdravko Perunovic ile kendilerine yardım ettikleri belirlenen şüpheliler yakalanmıştı.



CEZA İSTEMLERİ



Hazırlanan iddianamede, Jovan Vukotiç’in Skaljarskı suç örgütünün lideri olduğu, Skaljarskı ile Kavackı örgütü arasında uyuşturucu savaşı yaşandığı belirtildi. İddianamede, örgüt yöneticisi konumundaki şüpheliler Radoje Zıvkovıc ve Milan Vujotıc hakkında, “Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “Tasarlayarak kasten adam öldürme” ve “Resmi belgede sahtecilik” suçlarından ağırlaştırılmış müebet hapis ve 7 yıldan 17 yıla kadar hapis talep edildi. 6 şüpheli hakkında “Silahlı suç örgütüne üye olma, Tasarlayarak kasten adam öldürme” suçlarından 2 yıl 6 aydan 6 yıla ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası; 8 şüpheli hakkında ise “Örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek ve Tasarlayarak adam öldürme” suçlarından 1 yıldan 2 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

Son güncelleme: 16:00 31.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı