• Turkhane Logo

İstanbul'da CHP AKP kalelerini düşürüyor: Üsküdar, Beyoğlu ve Eyüpsultan

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu zaferini ilan etti; CHP Üsküdar, Beyoğlu ve Eyüpsultan dahil 26 ilçede ilk sırada Eğer ilçe seçimlerde bu şekilde biterse CHP Belediye meclisinde de çoğunluğu kazanacak

01:21 01 Nisan 2024 Pazartesi
İstanbul'da CHP AKP kalelerini düşürüyor:  Üsküdar, Beyoğlu ve Eyüpsultan
İstanbul'da Ekrem İmamoğlu zaferini ilan etti; CHP Üsküdar, Beyoğlu ve Eyüpsultan dahil 26 ilçede ilk sırada Eğer ilçe seçimlerde bu şekilde biterse CHP Belediye meclisinde de çoğunluğu kazanacak

Yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen kent olan İstanbulda CHP adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk sonuçlara göre yeniden göreve seçildi.
Anadolu Ajansına (AA) göre oyların yaklaşık yüzde 88i sayıldı. AA verilerine göre oyların yaklaşık Ekrem İmamoğlu yüzde 51ini, AKP adayı Murat Kurum yüzde 40ını aldı.
Ekrem İmamoğlu, İBBde yaptığı konuşmada, “1 milyonun üzerinde biraz farkla öndeyiz, bu an itibarıyla yeni dönemdeki yetkisini İstanbul halkı bize vermiştir diyebiliriz” dedi.
İmamoğlu, “Bizi mutlu eden, hedeflerimizin ilçeler noktasında da gerçekleşmiş olmasıdır diye konuştu.
Milletin sandıkta verdiği görevleri yok sayanlar eninde sonunda milletin gönlündeki yerlerini kaybederler diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:Onun için görevleri doğru anlamakla ilgili herkesin yükümlülükleri vardır. İstanbullular bana icraatçı halkçı belediyecilikte tam yol ileri görevini vermiştir. Daha fazla hizmet, daha güçlü adımlar atma görevi vermiştir mesajını verdi.
İmamoğlu konuşmasında ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özele, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerine, Parti Meclisi (PM) üyelerine, CHPnin39 ilçe belediye başkan adayı ile onların ekip arkadaşlarına ve ailesine teşekkür etti.
İmamoğlu, İstanbul İttifakını içselleştiren ve bu ittifakı güçlendiren insanlarımıza, İstanbul İttifakı kavramını ruhen kabul eden herkese halkın oluşturduğu Vicdan İttifakına teşekkür ediyorum. Herkese yürekten teşekkür ediyorum dedi.
DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Meral Danış Beştaş ise resmi olmayan seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ilk açıklamada, Ekrem İmamoğlu bu oylar benimdir demesin sakın, aldığı oylar onun değil. Bizim seçmenlerimiz oraya oy verdi, neden? Çünkü AKPyi cezalandırmak istedi diye konuştu.
CHP Üsküdar, Beyoğlu ve Eyüpsultan dahil 26 ilçede öndeİstanbulda 39 ilçeden 26sında CHP, 13ünde AKP ilk sırada.
CHPnin yarışı önde götürdüğü ilçeler arasında Üsküdar, Beyoğlu ve Eyüpsultan da var.

Son güncelleme: 01:21 01.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı