• Turkhane Logo

İstanbul’da, Azerbaycanlı mafya liderinin yeğenine saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

15:50 20 Eylül 2023 Çarşamba
İstanbul’da, Azerbaycanlı mafya liderinin yeğenine saldırı: 1 ölü, 3 yaralı





Uluslararası mafyanın sık sık hesaplaşmasının yaşandığı Türkiye’de son olarak Azerbaycanlı mafya babasının yakınının aracı kurşun yağmuruna tutuldu. Olayda emekli polis memuru Yılmaz Demir hayatını kaybetti.



Beylikdüzü’nde içerisinde Azerbaycanlı mafya babasının yeğeninin de bulunduğu araç kimliği belirsiz kişilerce kurşun yağmuruna tutuldu.



Saldırıda araçta bulunan emekli polis memuru yaşamını kaybederken, Antalya’da suikast sonucu öldürülen Lotu Quli lakaplı Azerbaycanlı mafya lideri Nadir Salifov’un yeğeni Magamet Kurbanovi ve diğer iki kişi yaralandı.



ARACI TAKİP EDİP KURŞUN YAĞMURUNA TUTTULAR



Olay, dün gece Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi’nde meydana geldi. 2020’de Antalya’da suikast sonucu öldürülen Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov’un yeğeni Magamet Kurbanovi, emekli polis memurları Yılmaz Demir, Mehmet Acermen ve Gürcistan uyruklu İsrafil Orujov’un bulunduğu seyir halindeki otomobil, kimliği belirsiz şahıslarca kullanılan başka bir araç tarafınca takip edildi. Bir süre sonra yan taraftan kurşun yağmuruna tutulan araca 19 mermi isabet etti. Araç yol ortasındaki trafik levha direğine çarparak durabildi. Kaza sonrası bir süre daha araçtakilere ateş eden şüpheliler, olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.



ARAÇTAKİ 3 YABANCI YARALANDI



Kurşunların hedefi olan araçtaki emekli polis Yılmaz Demir hayatını kaybederken Kurbanovi, Acermen ve Orujov yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalenin peşinden yaralanan kişiler ambulansla hastaneye götürülürken yaşamını kaybeden Demir’in cenazesi ise Adli Tıp Morgu’na götürüldü. Polis ekipleri caddeye emniyet şeridi çekerek yolu bir süre kapatırken olay yeri inceleme ekipleri ise çalışma yaptı. Polisin konu ile ilgili soruşturması devam ediyor.



TÜRKİYE MAFYANIN HESAPLAŞMA ALANINA DÖNDÜ



Azerbaycanlı mafya lideri Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov Antalya’da 2020 senesinde bir otelde yemek yerken başından tek kurşunla vurularak öldürülmüştü. 2018’de yakalanarak sınır dışı edilen Nadir Salifov’un, daha sonra yasa dışı yollardan yeniden Türkiye’ye giriş yaptığı ortaya çıkmıştı. Salifov’un rakip suç örgütü Rövşan Canıyev’le irtibatlı biri tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmış, geçen yıl ise Canıyev’in adamlarından Gasımov, Türkiye’de sokak ortasında kurşuna dizilmişti.



PEKER, GÜNDEME GETİRMİŞTİ



İddialara göre Nadir Salifov, Sedat Peker ve çevresi tarafınca Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov’a suikast düzenlememesi üzerine ikna edilmişti. Aradan geçen 2 yılda Salifov uzun seneler yakınında olan koruması tarafınca Antalya’da otelde öldürülmüştü. 2020 senesinde öldürülen Salifov’un yakın korumasının ise düşman suç örgütü Rövşan Canıyev’in adamlarıyla irtibatta olduğu ortaya çıkmıştı.

Son güncelleme: 15:50 20.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı