• Turkhane Logo

İsrail’in sebze-meyve ihtiyacını Türkiye karşılıyor

13:00 25 Şubat 2024 Pazar
İsrail’in sebze-meyve ihtiyacını Türkiye karşılıyor





Geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu yana Gazze Şeridi’ne saldırısını sürdüren ve çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 30 bin kişi öldüren İsrail’e en fazla sebze ve meyvenin Türkiye’den gittiği ortaya çıktı. İsrail’in sebze meyve ihtiyacının yüzde 55’ini Türkiye’den karşıladığı belirtildi.



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün Sakarya’daki seçim mitinginde İsrail’e yüksek perdeden konuşurken, Gazze’de katliam yapmakla suçlanan İsrail’e en çok sebze ve meyve gönderen ülkenin Türkiye olduğu belirlendi.



HaberSol’da yer alan habere göre Kudüs Haber Ağı (Quds News Network), İsrail Tarım Bakanlığı’nın ihracat verileri haberleştirdi. Buna göre Türkiye, İsrail’e en fazla sebze ve meyve ihracatı yapan ülkelerin başında yer aldı.



Türkiye’yi Ürdün, Hollanda, İtalya, Fransa ve Çin takip etti. İsrail sebze meyve ihtiyacının yüzde 55’ini Türkiye’den karşılıyor.



AKP, bir yandan Filistin’i desteklediklerini iddia ederken diğer yandan İsrail’le işbirliğine devam ediyor. BOTAŞ’ın en önemli müşterilerinden biri İsrail. Zorlu Enerji sahibi olduğu dört doğalgaz çevrim santrali İsrail enerji piyasasına elektrik üretiyor. En büyük çimento ve demir üreticileri İsrail’e ihracata devam ediyor. Çatışmaların yeniden tırmandığı 7 Ekim’den bu yana yüzlerce gemi Türkiye’den İsrail’e mal taşıdı ve taşımaya devam ediyor.



Ancak AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim meydanlarında İsrail aleyhine konuşmalarını sürdürüyor. Bugün de Sakarya’daki mitinginde İsrail’in Gazze’ye saldırına karşı Batı’yı seyretmekle suçladı, “Tam 140 gündür İsrail’in işlediği insanlık suçlarını sadece seyrediyorlar. Öyle ki BM Güvenlik Konseyi, İsrail’e acil ateşkes çağrısı yapmıyor, yapamıyor. Ne batılı güçler ne de BM Güvenlik Konseyi İsrail vahşetini engelleyecek işe yarar bir çaba göstermedi” dedi.

Son güncelleme: 13:00 25.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı