• Turkhane Logo

İsrail’de savaş karşıtı eylemlere önlem: Polis şefi Gazze’ye göndermekle tehdit etti

18:50 19 Ekim 2023 Perşembe
İsrail’de savaş karşıtı eylemlere önlem: Polis şefi Gazze’ye göndermekle tehdit etti





Tüm dünyada olduğu gibi İsrail’de de savaş karşıtı eylemlerin olmasından çekinen hükumet barış yanlılarını açıktan tehdit etti. Savaş karşıtı protestocuları ‘otobüslerle’ Gazze’ye göndermekle tehdit eden İsrail polis şefi Kobi Shabtai, Gazze’ye destek protestolarına “sıfır tolerans” gösterileceğini söyledi, Gazze ile dayanışma içinde olanların oraya gitmelerini önerdi.



İsrail’in Hamas saldırısı sonrası Gazze’ye yönelik kanlı operasyonları savaş karşıtı İsraillileri de rahatsız ediyor.



Özellikle 500’e yakın kişinin hayatını kaybettiği hastane katliamı sonrası Tel Aviv, savaş karşıtı ve hükumet aleyhine eylemler olmasının önünü almaya çalışıyor.



Polis şefi Kobi Shabtai, savaş karşıtı eylemlere katılmayı düşünenleri açıkça tehdit etti.



Salı günü İsrail polisinin TikTok kanalında yayınlanan bir videoda Shabtai, “Her kim İsrail vatandaşı olmak istiyorsa, hoş geldiniz. Gazze ile özdeşleşmek isteyenlerde öyle, onları oraya gönderecek otobüslere bindireceğim, gitmelerine yardımcı olacağım” dedi.



Polis şefi ayrıca, İsrail’in “bir savaş durumunda olduğunu, insanların gelip onları test etmelerine izin verecek durumda olmadıklarını belirtti.



Shabtai kısa videoda “herhangi bir kışkırtma olayına sıfır tolerans gösterileceğini… protestolara izin verilmeyeceğini” söyledi.

Son güncelleme: 18:50 19.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı