• Turkhane Logo

İsmail Saymaz, infazını bitirip tahliye olan hakimi hedef gösterdi: Ya kaçarsa!

15:00 08 Ağustos 2023 Salı
İsmail Saymaz, infazını bitirip tahliye olan hakimi hedef gösterdi: Ya kaçarsa!





Sözcü gazetesi yazarı İsmail saymaz, ‘Hizmet Hareketi‘ne üye olduğu suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 7 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen eski İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin tekrar tutuklanması için kampanya başlattı. Saymaz, daha önce de tahliye olan gazetecilerin ‘yeniden tutuklanması için’ sosyal medyadan çağrıda bulunmuştu.



Ergenekon terör örgütü davasında mahkeme başkanı olarak görev yapan Hasan Hüseyin Özese’nin infaz süresi 14 Temmuz 2026’da bitiyor. Koşullu salıverilme tarihinin ise 13 Ocak 2024.



İsmail Saymaz, eski hakimin denetimli serbestlikten yararlanmak için Bolu F Tipi Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığı’na yaptığı başvurunun kabul edilmesine tepkili:



Özese, kurul kararı üzerine 27 Temmuz’da cezaevinden tahliye edildi.



1 Ağustos’ta denetimli serbestlik için başvurdu. Özese’ye yükümlülük konmadı. Koşullu salıverme tarihine dek suç işlememesi için uyarıldı, o kadar!



Oysa Özese’nin iki davası daha var. En önemlisi, Ergenekon Davası’ndaki görevi sırasında işlediği suçlardan ötürü 12 FETÖ’cü hakim ve sacıyla birlikte yargılandığı Yargıtay 8. Ceza Dairesi’ndeki dava.



Avukat Hüseyin Ersöz, bu davada Özese hakkında bir tedbir olmadığını söylüyor. (Veli Küçük’ün kızı) Avukat Zeynep Küçük, Özese’nin kaçma ihtimalinin olduğunu savunuyor.

Son güncelleme: 15:00 08.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı