• Turkhane Logo

İşçiler tonlarca toprak altında ama Erdoğan AYM ve Danıştay’ın kararlarını hazmedemiyormuş!

15:25 15 Şubat 2024 Perşembe
İşçiler tonlarca toprak altında ama Erdoğan AYM ve Danıştay’ın kararlarını hazmedemiyormuş!





AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefinde yine yargı kurumları var. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ı aldığı özgürlükçü kararlar nedeniyle eleştirdi.



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bazı kararları “garip” olarak nitelendirdi.



Danıştay’ın Gülen Hareketi ile irtibat ve iltisak nedeniyle ihraç edilen 450 yargı mensubunun yeniden göreve dönmelerine ilişkin kararını değerlendiren Erdoğan, “Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesi’nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor. Mesela Anayasa Mahkemesi bir de BTK’yla ilgili bir karar almış. Hani bunun neresinden gireceksin? Nasıl böyle bir karar alınır?” ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır ziyaretleri dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.



“DANIŞTAY’IN ALDIĞI BU KARARA SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”



Gazeticinin “F… irtibatlı olduğu gerekçesiyle 450 hakim ve savcı ihraç edilmişti. Danıştay 5. Dairesi bu 450 hakim ve savcıyı göreve iade etti. Bu skandala HSK’nın bir itirazı vardı. Danıştay bu itirazı değerlendirmeye almadı. Bu skandal kamuoyunda da çok ciddi tepki gördü. Bu konuda düşüncelerinizi ve tavrınızı merak ediyoruz?” sorusuna şu cevabı verdi:



“F…. denen bu şer şebekesinin, terör yapılanmasının belini kırdık. F… bataklığını kuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz daha devam ediyor. Biz F..’nün iç yüzünü anlatmaya, onlarla her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz bitmiş değil. Son kukla da Türkiye’ye zarar veremez hale getirilene kadar devam edeceğiz. Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız. Fakat Danıştay’ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil.”



“AYM’NİN BTK İLE İLGİLİ ALDIĞI KARARIN NERESİNDEN GİRECEKSİN?”



Anayasa Mahkemesi yeni HSYK Kanunu’nda Adalaet Bakanı’na verilen yetkileri iptal etti. Öte yandan mahkeme, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) elektronik haberleşme sektörüyle ilgili kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi veren Kanun hükmünü de iptal etti.



Erdoğan bu karara da sert tepki verdi: “Nasıl ki Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız. Ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesi’nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor. Mesela Anayasa Mahkemesi bir de BTK’yla ilgili bir karar almış. Hani bunun neresinden gireceksin? Nasıl böyle bir karar alınır? Biz de bu işin üzerine üzerine giriyoruz, gideceğiz. Danıştay’da da bu işin yine aynı şekilde takipçisi olacağız.”

Son güncelleme: 15:25 15.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı