• Turkhane Logo

İnfaza katıldığını gösteren videoya rağmen IŞİD’liye ‘iyi hal’ indirimi de yapılmış

17:25 11 Eylül 2023 Pazartesi
İnfaza katıldığını gösteren videoya rağmen IŞİD’liye ‘iyi hal’ indirimi de yapılmış





IŞİD’in infaz ve eğitimlerine katıldığını gösteren videolara rağmen Ahmet Güneş’in tahliye olduğu davada bir skandal daha ortaya çıktı. Mahkeme, firari sanık Güneş’e iyi hal indirimi de vermiş.



10 Ekim Katliamı Davası firari sanıklarından olan IŞİD üyesi Ahmet Güneş’in 2015 yılında Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamada, dosyadaki infaz ve eğitim videolarına rağmen aldığı cezada “iyi hal indirimi” yapıldığı ortaya çıktı.



ANKA’nın haberine göre, Ankara Katliamı davasına firari sanık IŞİD yöneticisi Ahmet Güneş hakkında 2014 yılında Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yapılan yargılamaya ilişkin belgeler girmişti.



Bu belgeler arasında Güneş’ın IŞİD’in “Gaziantep emiri” Yunus Durmaz’ın ve Durmaz’ın kardeşi Ökkeş Durmaz ile IŞİD’lilerin eğitim kamplarına ve bir kişinin infazına katıldığını gösteren videolar da vardı.



Ancak Güneş bu görüntülere rağmen tahliye edildi.



‘ATEŞ ETMEK ZORUNDA KALDIM’



Güneş, yargılamanın yapıldığı Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunmasında, infaz görüntüsüne ilişkin şunları söyledi:



“Kendimizi savunmamız amacıyla köylülerin getirip yanımıza bırakmış olduğu silahlardır. Ben görüntülerde de anlaşıldığı gibi oradaki grubun şahsa ateş edecekleri sırada, ben gruptan uzaklaşıyordum. O esnada benim de ateş etmemi söylediler. O esnada şahıs gruptakiler tarafından ateş edip öldürülmüştü. Bana da bu şekilde söylemeleri üzerine, ben de şahsı hedef almaksızın ateş edilip vurulmuş olan şahsın bulunduğunu yöne doğru ateş etmek zorunda kaldım. Benim gözlüklerimden birisi 3,5 ve diğeri 4 numaradır. Gözlerimde de zaten sorun vardır, ben şahsın kafir olduğu hususunda hiçbir şey söylemedim.



Siz de bilirsiniz ki her Türk gencinin gönlünde kılıç, silah vb. alet edevat Osmanlı’dan gelen bir kahramanlık damarını kabartır. Bu sebeple oyuncak dahi olsa bu ve buna benzer şeyden bulunduğumuz zaman gerek hatıra amaçlı gerekse arkadaşlarımıza biraz hava atmak amaçlı birkaç poz çektiririz. Askere giden her gencin de muhakkak silahı ile verilmiş bir pozu, çektirilmiş bir resmi vardır. Benim çektirdiğim resimler de bu kabilden resimlerdir.”



CEZASI DÜŞÜRÜLDÜ



Yargılama sonunda Ahmet Güneş’e ise örgüt üyeliğinden önce 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi, ancak bu ceza 6 yıl 3 aya düşürüldü.



Mahkemenin Güneş’in cezasında ise “duruşmalar sırasındaki iyi halinden dolayı indirim yaptığı” görüldü.

Son güncelleme: 17:25 11.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı