• Turkhane Logo

İnfaz değişikliği suç örgütlerine yaradı: Sedat Şahin tahliye edildi

13:25 21 Temmuz 2023 Cuma
İnfaz değişikliği suç örgütlerine yaradı: Sedat Şahin tahliye edildi





AKP-MHP hükümetinin adli hükümlülerin tahliyesini sağlayan denetimli serbestlik düzenlemesi sonrası Saralllar çetesi ile çatışan suç örgütü lideri Sedat Şahin, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. Sarallar Çetesi lideri Alaattin İlyas Saral da geçtiğimiz ay Türkiye’ye gelerek teslim olmuştu.



Organize suç örgütü liderleri Alaaddin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz’ın ardından bir suç örgütü lideri daha cezaevinden çıktı. ‘Sarallar’ çetesinin lideri Alaattin İlyas Saral’ın Türkiye’ye dönüp tutuklanmasının ardından karşılıklı çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü suç örgütü Şahinler’in lideri Sedat Şahin 8 yıl sonra tahliye edildi.



CEZAEVİ ÇIKIŞINDA ADAMLARI TARAFINDAN KARŞILANDI



Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre son olarak İzmir Buca Cezaevi’nde yatan Sedat Şahin’i yakınları ve arkadaşları sevgi gösterileriyle karşıladı.



2017’DE TAHLİYE SONRASI TEKRAR TUTUKLANMIŞTI



“Şahinler” ve “Sarallar” grupları arasındaki çatışmalara ilişkin 17’si tutuklu 74 kişinin yargılandığı davanın 3 Kasım 2017’de Silivri Cezaevi’nde görülen duruşmasında tahliye edilen Sedat Şahin, salondan çıkışta başka bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındı. Şahin “Suç örgütü lideri yöneticisi” olmaktan tekrar tutuklanmıştı.



ÇAKICI DA TAHLİYE EDİLMİŞTİ



Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı da Bahçeli’nin özel çabasıyla, 2020 yılında yapılan infaz değişikliği sonrası tahliye edilmişti.

Son güncelleme: 13:25 21.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı