• Turkhane Logo

İçkili araç kullanırken 13 yaşındaki çocuğu öldüren kaymakama yeni görev

Batman’ın Gerçüş ilçesinin kaymakamıyken içkili kullandığı aracıyla bir çocuğu öldüren Server Sinanoğlu, başka bir kentin valiliğinde hukuk müşavirliğine atandı.

10:15 15 Ağustos 2022 Pazartesi
İçkili araç kullanırken 13 yaşındaki çocuğu öldüren kaymakama yeni görev
Batman’ın Gerçüş ilçesinin kaymakamıyken içkili kullandığı aracıyla bir çocuğu öldüren Server Sinanoğlu, başka bir kentin valiliğinde hukuk müşavirliğine atandı.


Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 15 Temmuz 2022’de devlete ait resmi aracı içkili kullanırken çarptığı 13 yaşındaki Muhammet Çelik’i öldüren Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu’nun, Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne atandığına dair karar iki gün önce Resmi Gazete’de yayınlandı.

Atamaya ilişkin haberler çıkması üzerine İçişleri Bakanlığı, bir yazılı açıklama yayınlayarak şunları kaydetti: “Kadrosu taşra hukuk müşavirliğine alınan Server Sinanoğlu’nun görevden uzaklaştırma hali devam etmektedir. Konuyla ilgili olarak gerek adli soruşturma gerekse bakanlığımızca görevlendirilen Mülkiye Müfettişi marifetiyle idari soruşturma sürmektedir.”


Kaza, 15 Temmuz’da Akpınar Mahallesi’ndeki Özgürlük Bulvarı ile Bismil-Batman Karayolu’nun kesiştiği noktada yer alan trafik ışıklarında meydana gelmişti. Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu’nun kullandığı resmi araç, yolun karşısına geçmeye çalışan Muhammet Çelik’e, ardından da başka bir araca çarpmıştı. Yaralanan Çelik kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, 0.27 promil alkollü çıkan Kaymakam Sinanoğlu tutuklanmıştı.

Sabah’ın haberine göre, Server Sinanoğlu’nun taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak, alkollü araç kullanarak kasten trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçlarından 10 yıl, kendisine tahsis edilen resmi makam aracını bulunduğu ilçe sınırları dışına görev haricinde çıkardığı için taşıt kanununa muhalefet suçundan da üç yıl olmak üzere toplam 13 yıl hapsi istendi.

Diyarbakır’da cezaevine konulan Kaymakam Sinanoğlu’nun avukatları geçtiğimiz hafta bir üst mahkemeye tutukluluğa itiraz ederek tahliye talep etmişti.

Sinanoğlu’nun ‘kaçma şüphesinin bulunamayacağını’ gerekçe gösterilerek başvuru mahkeme tarafından kabul edilmişti.

Kaymakam Sinanoğlu’nun, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verilmiş ancak savcılık karara itiraz ederek kaymakamın tutuklu yargılanmasını istemişti. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın itirazını yerinde bularak Kaymakam Sinanoğlu’nun tahliye talebini reddetmişti. Hakkında iki ayrı suçtan 13 yıla kadar hapis istenen Sinanoğlu’nun yargılanmasına önünüzdeki günlerde başlanacak.

Son güncelleme: 10:15 15.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı