• Turkhane Logo

İçişleri Bakanlığı’na roketatarlı saldırı: MİT’in zaafiyeti tepki gördü

18:50 01 Ekim 2023 Pazar
İçişleri Bakanlığı’na roketatarlı saldırı: MİT’in zaafiyeti tepki gördü





Olay yerinde roketatarların olduğu görüldü. Öte yandan olay yerindeki roketatarın Rusya menşeili olduğu belirlendi. Bu modelin Suriye devleti ve YPG tarafından kullanıldığı iddia edildi.



Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na sabah saat 09.30’de gerçekleştirilen saldırıda roketatar kullanıldığı ortaya çıktı.



Bakan Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre İçişleri Bakanlığı binasının yanında bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yapılan canlı bomba saldırısında iki terörist hayatını kaybetti. Saldırganlardan birisi kendini patlatırken diğer ise güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.



Olay yerinde bulunan roketatarın Rusya menşeili olduğu belirlendi. Bu modelin Suriye devleti ve YPG tarafından kullanıldığı iddia edildi.



MİT’İN İSTİHBARAT ZAAFI ELEŞTİRİLDİ



Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı saldırıyla ilgili istihbarat zaafına dikkat çekti. Bazı sosyal medya kullanıcıları MİT Başkanlığı’na İbrahim Kalın atandıktan sonra yaşanan ikinci istihbarat zaafı olduğunu iddia ettiler.



Saldırıda bir güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi.



Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, saldırganların yanlarında roketatar olduğunu ilk duyuran kişi oldu. Daha sonra olay yerinden kamuoyuna yansıyan fotoğraflarda roketatar görülüyor.

Son güncelleme: 18:50 01.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı