• Turkhane Logo

Hizmet ‘Muhacirleri’, Filistinli muhacirlere ‘Ensar’ oldu

07:00 31 Mart 2024 Pazar
Hizmet ‘Muhacirleri’, Filistinli muhacirlere ‘Ensar’ oldu

Avustralya İnsani Yardım Kuruluşu, ARO Gönüllüleri, Filistin’de yaşanan insanlık dramında da sessiz kalmadı. Türkiye, Suriye, Ukrayna, Libya, Fas ve Afganistan da, meydana gelen deprem, sel felaketleri ve savaş nedeniyle, dünyanın çeşitli felaketlerine yardım elini uzatan ARO, Gazze’deki savaştan kaçarak Avustralya’ya sığınan Filistinli aileleri iftar programında ağırladı. Gazze katliamı sonrasında sağ kurtularak, Avustralya’ya yerleşen Filistinli muhacir aileler, İnsani Yardım Kuruluşu (Australian Relief Organisation) (ARO)’nun misafiri oldu.



Savaş, deprem ve seller ile yıkılan Türkiye, Suriye, Ukrayna, Fas, Libya ve Afganistan gibi ülkelere ARO Yardımlarının ulaştırıldığını belirten Avustralya Koordinatörü Serkan İner, ‘Zulümler nedeniyle Avustralya’ya gelen Hizmet Hareketi’nin muhacirleri, Filistinli muhacirlere ‘ensar’ oldu’ dedi.







Program çerçevesinde muhacir Filistinliler, Gazze’de yaşadıkları dramı anlatırken, salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.



FİLİSTİNLİ MUHACİRLERİN YAŞADIKLARINI GÖZYAŞLARIYLA DİNLEDİLER



Ramazan ayına rağmen, İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları ve yerini yurdunu kaybeden Filistin halkının yaşadığı zulüm sürerken, hayırseverler ise sözkonusu mağdurlara kucak açmaya devam ediyor. ARO, ailelerin yaşadıkları travmayı atlatma ve kucaklama amacıyla, ‘Embracing Palestinian Families’ adı altında bir iftar programı düzenledi. Program çerçevesinde muhacir Filistinliler, Gazze’de yaşadıkları dramı anlatırken, salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.







ARO Avustralya Koordinatörü Serkan İner, ev sahipliği yaptıkları iftar gecesine 220 kadar misafirin katıldığını belirtti. Bugün her anlamda mağdurlara sahip çıkma zamanı olduğunun altını çizen Serkan İner; “İftar için yoğun gayretiyle güzel bir akşam hazırlayan ARO Gönüllülerimiz, bilhassa savaş travmasını yaşamış çocuklara çeşitli hediyeler verdiler. Güzel bir vakit geçirmeleri için  çeşitli aktiviteler yapıldı. İftara bilet alarak gelen davetliler, mağdur ailelere maddi destekte de bulundular. İftar sonunda Filistinli kardeşlerimizin yüzündeki gülümseme ve memnuniyet bizleri ziyadesiyle memnun etti. Maddi ve manevi katkı sağlamak için bu ve benzer çeşitli programlarımız devam edecek” dedi.



Türkiye’deki zulümler nedeniyle Avustralya’ya gelmiş muhacir mağdurların bizzat katıldığını ve ensar kardeşliği gösterdiklerine dikkati çekti.



HİZMET GÖNÜLLÜSÜ MUHACİRLER, FİLİSTİNLİ MAĞDURLARI KUCAKLADI:



Öte yandan geçtiğimiz yıllarda savaş, deprem ve seller ile yıkılan Türkiye, Suriye, Ukrayna, Fas, Libya ve Afganistan  gibi ülkelere ulaştırılmak üzere çeşitli yardımların yapıldığını hatırlatan Serkan İner, ARO Gönüllüleri’nin, Filistin’de yaşanan insanlık dramında da sessiz kalmadığını kaydetti. Bölgede çatışmaların başladığı andan itibaren çeşitli uluslararası kuruluşlar (UNRWA) ile yapılan işbirliği çerçevesinde  mağdur olan Filistinli ailelere desteğin ulaştırıldığını vurgulayan İner, ayrıca süreçte, Avustralya’ya iltica eden Filistinli aileleri  ziyaret ettiklerini hatırlattı. Sözkonusu ziyaretlerin tamamının, Sydney’deki devlet yetkililerinin yönlendirmesiyle gerçekleştiğini ifade eden Serkan İner, bu ziyaretlere Hizmet Hareketi’nin, Türkiye’deki zulümler nedeniyle Avustralya’ya gelmiş muhacir mağdurların bizzat katıldığını ve ensar kardeşliği gösterdiklerine dikkati çekti. Ziyaretler sırasında çok duygulu anların yaşandığını belirten İner; “Gazze’de ailelerini ve yakınlarını kaybeden acılı anneler, babalar ve kardeşlerin acı dolu hikayelerini gözyaşlarıyla dinledik. Eğitimini yarıda bırakıp gelen ama geleceğe ümitle bakan  kardeşlerimizi gördük. Bu ziyaretlerle bazen ümitlendik, bazen de hüzünlendik’ dedi.  Program, yeni gelen Filistinli ailelere destek olmak amacıyla ve geldikleri andan itibaren en kısa sürede onlara ulaştırılmak üzere başlatılan (Support Newly Arrived Palestinian Families) projesi hakında verilen kısa bilginin  ardından sona erdi.  Zafer Polat – ZAMAN Avustraly a

Son güncelleme: 07:00 31.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı