• Turkhane Logo

HDP önündeki asker ailesi: 'Bizi kullanarak kahramanlık yapıyorlar'

HDP Diyarbakır il binası önündeki eyleme katılan asker oğlu PKK tarafından alıkonulan Şevket Altuntaş, “O kadar destek ziyaretleri oluyor ama hiçbir somut adım atılmıyor. Burada bizi kullanarak kendi kahramanlıklarını yapıyorlar” dedi.

14:15 18 Eylül 2019 Çarşamba
HDP önündeki asker ailesi: 'Bizi kullanarak kahramanlık yapıyorlar'
HDP Diyarbakır il binası önündeki eyleme katılan asker oğlu PKK tarafından alıkonulan Şevket Altuntaş, “O kadar destek ziyaretleri oluyor ama hiçbir somut adım atılmıyor. Burada bizi kullanarak kendi kahramanlıklarını yapıyorlar” dedi.





Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binası önünde çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla ailelerin başlattığı eylem devam ediyor. Eyleme katılanlar arasında 2 Ekim 2015te Dersim’in Pülümür ilçesinde PKKliler tarafından alıkonulan asker Müslüm Altıntaş’ın (24)  ailesi de bulunuyor.  



5 Eylül’den bu yana HDP binası önünde bekleyen baba Şevket Altuntaş, dört yıldır çocuğunun getirilmesi için devlet nezdinde bir girişimin olmamasından şikayetçi.

Çocuğunun alıkonulması sürecine değinen Altuntaş, şöyle dedi: 

“Çocuğum askerdeyken bana bir haber geldi.  Telefonla aklıma gelebilecek her yeri aradım ama bir şey öğrenemedim. Sonra oradaki karakoldan beni aradılar gel teröristler senin oğlunu kaçırmış dediler. Bana karakolda ‘korkma oğluna bir şey yapmazlar, 1 hafta 10 gün sonra bırakırlar’ dediler. Bu cümle beni biraz olsun serinletti. Bir hafta 10 gün sonra dediler ama aradan 4 yıl geçti. Benim bir oğlum var, bıraksınlar,  benim tek isteğim budur.” 

Oğlunun görüntüsünü beş ay önce gördüğünü belirten Altuntaş, “Çocuğumun eli yüzü temiz traş edilmiş bakımlıydı, haklarını inkar edemem. Çocuk diyor ki neden bize yardım etmiyorsunuz. Ben her iki tarafa da söylüyorum benim çocuğum üzerine kabadayılık yapılmasın geçmişte de sözü söyledim şimdi de söylüyorum bir adım da geri atmıyorum” ifadelerini kullandı. 

Gerektiğinde Kandil’e gideceğini dile getiren Altuntaş, şunları söyledi:

“O kadar destek ziyaretleri oluyor ama hiçbir somut adım atılmıyor. Burada bizi kullanarak kendi kahramanlıklarını yapıyorlar. Biri geliyor, kendi reklamını yapıyor. Biri geliyor, şarkı söylüyor. Biri de işte birileri görsün diye ‘anaların yanına gittim, herkes görsün’ diye geliyor. Biz köprüyüz, biz bunun farkındayız. Reklam amaçlı gelenler çok ama ben gelen kişiye diyemem sen reklam için geliyorsun. Burası provokatörlük yeri değil, gösteriş yeri değil, bizim burada bir amacımız var, çocuklarımızı istiyoruz.” 

Oğlu Tuncay Bingöl’ün dağa kaçırıldığını iddia eden Şefket Bingöl ise dört yıldır devlet kapısında çocuğunu aradığını, ancak kendisine herhangi bir cevabın verilmemesinden yakınıyor. Barış talebinde bulunan Bingöl, “Devlet barış sürecini sürdürseydi bugün bu sorunlar olmazdı, bu çocuklar dağda olmazdı” dedi.  

Bingöl, dört yıl önce kendilerine konuşmak istediği kanaların şimdi peşlerinde koştuğunu kaydederek, onlara konuşmayacağını söyledi. (Mezopotamya Ajansı) 

Son güncelleme: 14:15 18.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı