• Turkhane Logo

Haşhaşi Kürşat Ayvatoğlu’nu Sayıştay bile durduramadı

Sayıştay denetçilerinin 2014’te müdür kadrosunun ‘görevde yükselmeye tabi’ olduğunu hatırlattığı ancak lüks aracında yaptığı kokain alemiyle tanınan AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun atanmasında bunun dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

13:48 29 Mart 2021 Pazartesi
Haşhaşi Kürşat Ayvatoğlu’nu Sayıştay bile durduramadı
Sayıştay denetçilerinin 2014’te müdür kadrosunun ‘görevde yükselmeye tabi’ olduğunu hatırlattığı ancak lüks aracında yaptığı kokain alemiyle tanınan AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun atanmasında bunun dikkate alınmadığı ortaya çıktı.



Sayıştay raporları, uyuşturucu madde kullandığı anlara ilişkin görüntüleri görülen ve AKP yöneticisi Hamza Dağ’ın yakın ekibinde olduğu ortaya çıkan Kürşat Ayvatoğlu’nun ne şekilde zenginleştiğine ışık tuttu. Ayvatoğlu’nun, Kastamonu Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ile “Başkan’ın Özel Kalemi” görevlerini yürüttüğü yıllarda belediye yönetiminin, “Liyakatsız atamalar” konusunda denetimlere takıldığı öğrenildi.

SAYIŞTAY UYARDI AMA DİKKATE ALINMADI


Kastamonu Belediyesi’nin 2014 yılı hesaplarını masaya yatıran Sayıştay denetçileri, belediyenin müdür kadrosuna yapılan atamanın sınavsız gerçekleştirildiğini fark etti. İdareye, müdür kadrosuna yapılacak atamaların, “Görevde yükselmeye tabi” bir unvan olduğu hatırlatılarak, Belediye Başkanı onayının bu kadroya atama yapmak için yeterli olmayacağı vurgulandı. Sayıştay’ın uyarılarına rağmen AKP’li Kürşat Ayvatoğlu müdürlük kadrosuna sınavsız, özel kalem müdürlüğü kadrosuna ise usulsüz atandı.

İKİ YILDA BEŞ PERSONEL SINAVSIZ MEMUR YAPILMIŞ

BirGün’den Mustafa M. Bildircin’in haberine göre Ayvatoğlu’nun belediyede üstlendiği görevlerden biri olan Özel Kalem Müdürlüğü’ne yapılan atamalar da yine Sayıştay’ın denetimine takıldı. Belediyeye ilişkin düzenlenen 2018 Yılı Denetim Raporu’nda, “Özel Kalem Müdürlüğüne Yapılan Atamaların Mevzuatın Düzenleniş Amacına Aykırı Olması” bulgusuna yer verildi. Raporda, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında toplam beş personelin özel kalem müdürlüğü kadrosuna atandığı, bunlardan dördünün daha sonra çeşitli kamu idarelerine naklen atamasının gerçekleştirildiği kaydedildi.

UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI KABUL ETTİ

Önceki gün adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Ayvatoğlu, yakındaki kişilerin ifadeleri sonrasında “uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak”, “uyuşturucu madde temin etmek” suçlarından savcılık talimatıyla emniyet ekiplerince tekrar gözaltına aldı. Ayvatoğlu da gözaltı sonrasında yaptığı yazılı açıklama ile uyuşturucu kullandığını itiraf etti.

SÖKE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DA HAŞHAŞİ ÇIKTI

Ayvatoğlu’nun uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, AKP Söke İlçe Teşkilatı’nda da ‘uyuşturucu krizi’ yaşanıyor. Önceki dönem Söke Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Başkanı olan Y.Ç.’ye, uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldığı ve olayın gizlendiği ortaya çıktı. AKP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla konuyu doğruladı.

Son güncelleme: 13:48 29.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı