• Turkhane Logo

Halil Falyalı'nın ölümünden sonra 'Alaaddin Çakıcı' iddiası

KKTC'de silahlı saldırı sonucu öldürülen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı'nın ölümünden sonra Alaaddin Çakıcı'nın, otel kumarhane işletmeciliğini üstlendiği iddia edildi.

12:33 22 Şubat 2022 Salı
Halil Falyalı'nın ölümünden sonra 'Alaaddin Çakıcı' iddiası
KKTC'de silahlı saldırı sonucu öldürülen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı'nın ölümünden sonra Alaaddin Çakıcı'nın, otel kumarhane işletmeciliğini üstlendiği iddia edildi.

KKTCde Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde 8 Şubatta arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı hayatını kaybetmişti 
Cinayetin ardından T24 yazarı Tolga Şardan dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Şardan, Falyalı cinayetinde gelinen nokta: KKTCde şimdi kimler sahnede? başlıklı yazısında Aladdin Çakıcının KKTCde otel kumarhanesinin işletmeciliğini üstlendiğini iddia etti. 
Adli soruşturma devam ederken İstanbul ve KKTCdeki gözaltıların yanı sıra delillerin incelendiğini dile getiren Şardan, Kıbrısta yaşanan adli olaylarda tespit edilen maddi delilleri inceleyecek polis kriminal laboratuvarı mevcut değil. Yerel polisin gerek olay yerinde topladığı, gerekse soruşturmaların sonraki aşamalarında el koyduğu her türlü delilin incelemesi Türkiyede yapılıyor dedi.
SONUÇLAR TÜRKİYEDEN GÖNDERİLİYOR1985 tarihli KKTC Anayasasının geçici 10. maddesindeki savunma ve işbirliği hükmüne göre Kıbrısın polis teşkilatı Türkiyeye bağlı olduğunu dile getiren Şardan, kriminal laboratuvar sonuçlarının Türkiyeden Kıbrısa gönderileceğini ifade etti.
Şardan, Falyalı cinayetinin ardından adada yaşanan gelişmelere de yer verdi:
Halil Falyalının ölümünden sonra işlerini devralması beklenen kardeşi Hüsnü Falyalının bir süre önce ağabeyi ile birlikte yürüttüğü işlerini tasfiye ettiğini öğrendim. Kardeş Falyalının yakın zamanda ağabeyini koruyabilmek amacıyla işlerin bir bölümünden kurtulmayı teklif etti ancak olumlu yanıt alamayınca ağabeyinden ticari faaliyetlerini ayırdı.
SARALLAR GRUBUNDAN SONRA ÇAKICI DA FAALİYETE BAŞLADIDiğer bir önemli bilgi ise cezaevinden tahliye olduktan sonra yeniden piyasaya gireceği konuşulan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Alaaddin Çakıcı, Kıbrısta otel kumarhanesinin işletmeciliğini üstlendi. 
Böylelikle, Adada Sarallar grubundan sonra Çakıcı da faaliyete başlamış oldu
TUTUKLANDIHalil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili İstanbul’da gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 kişiden Mustafa Söylemez ve ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez’in de bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı.

Son güncelleme: 12:33 22.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı