• Turkhane Logo

Hablemitoğlu cinayeti şüphelisi Levent Göktaş’a “kaç” diyen bakan kim?

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen eski Ergenekon sanığı emekli albay Levent Göktaş halen firari bulunuyor.

14:20 15 Haziran 2022 Çarşamba
Hablemitoğlu cinayeti şüphelisi Levent Göktaş’a “kaç” diyen bakan kim?
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen eski Ergenekon sanığı emekli albay Levent Göktaş halen firari bulunuyor.

Necip Hablemitoğlu’nun Ankara’da evinin önünde öldürülmesiyle ilgili soruşturmada suikast talimatını verdiği öne sürülen eski eski Ergenekon sanığı Levent Göktaş’ın firarıyla ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Kabinedeki bir bakanın operasyondan önce Göktaş’a bilgi vererek yurtdışına kaçmasına yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Göktaş’ın Ankara savcısının operasyonunu önceden öğrenerek firar ettiği ortaya çıkmıştı. Yurtdışına kaçan Göktaş’ın hangi ülkede olduğu henüz bilinmiyor. Ancak kaçış süreciyle ilgili önemli bir bilgi gündeme geldi.

Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden akademisyen Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili soruşturma başlatan Ankara Başsavcılığı 9 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Şüphelilerden 8’i yakalanırken emekli asker Levent Göktaş’ın operasyon öncesinde yurtdışına kaçtığı belirlendi.


KABİNEDEKİ BAKAN ‘KAÇ’ DEDİ

Şüphelilerden 7’si yakalanırken, suikastın talimatını verdiği iddia edilen Levent Göktaş’ın operasyonu önceden haber aldığı ve yurtdışına gittiği öğrenildi. Bold’un ulaştığı bir kaynak, Göktaş’a kabinedeki AKP’li bir bakanın “Operasyon yapılacak senin de ismin var. Yurtdışına kaç” dediği bilgisini verdi.

AKP’de ağırlığı olan ve Erdoğan sonrası partide lider adayı olarak görülen bakanın, Göktaş’ın kaçmasına da yardım ettiği iddia edildi.

Hükumete yakın Sabah gazetesi, gözaltı kararını önceden öğrenen o dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yapan MAK Alay Komutanı Levent Göktaş’ın operasyonu önceden haber alarak firar ettiğini yazmıştı. Sabah’taki haberde Göktaş’ın Ankara Söğütözü’nde kendisine ait avukatlık bürosunun adresini MERNİS’e bildirdiği, operasyon gecesi İstanbul Sarıyer’de kızının yaşadığı rezidansta olduğu, İstanbul’da eşinin kaldığı eve şafak vakti yapılan baskını öğrenerek kaçtığı öne sürülmüştü.

EMİR SUBAYI DAHA ÖNCE TUTUKLANDI

MİT operasyonuyla Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen eski özel kuvvetçi Nuri Gökhan Bozkır savcılık ifadesinde, o dönem üst düzey rütbede bulunan bir ismin 2002 Kasım ayı ortalarında kendisini çağırarak, örtülü bir görev kapsamında Hablemitoğlu’nu hedef olarak bildirdiğini ve kendisinden Portakal Çiçeği Sokak’ta keşif yapmasını istediğini anlatmıştı. Soruşturma kapsamında 2002 yılında MAK Alay Komutanı olan ve Ergenekon davasında 5 yıl tutuklu kalan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş’ın emir subayı Mehmet Narin’in gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınarak tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

Son güncelleme: 14:20 15.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı