• Turkhane Logo

Gübretaş milyarderinin albümünden Saray’da piyano konseri çıktı

Gübretaş’ın 6 milyar dolarlık altın rezervi bulunduğunu açıklamasıyla bir anda borsa milyarderi olan Oğuzhan Şahinkaya’nın Saray’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a piyano konseri verdiği ortaya çıktı.

14:53 02 Ocak 2021 Cumartesi
Gübretaş milyarderinin albümünden Saray’da piyano konseri çıktı
Gübretaş’ın 6 milyar dolarlık altın rezervi bulunduğunu açıklamasıyla bir anda borsa milyarderi olan Oğuzhan Şahinkaya’nın Saray’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a piyano konseri verdiği ortaya çıktı.



Gübretaş hisselerini haber açıklanmadan önce bir tüyo ile ucuz fiyata aldığı ileri sürülen Şahinkaya ise kendini “Gübretaş’ta matematikle analizle kazandım” diyerek savundu.

 Borsa İstanbul’un yeni milyarderi olarak dikkat çeken Oğuzhan Şahinkaya şaibeli hisse senedi aldığı iddiasının ardından Saray’da verdiği konserle gündeme geldi. Şahinkaya’nın öğrencisiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan’a piyona resitali verdiği ortaya çıktı.


YENİ MİLYARDERİN DİKKAT ÇEKEN YÜKSELİŞİ

Kronos, Şahinkaya’yla ilgili merak edilen sorulara cevap aradı. O soruları ise “Bursalı bir eğitimci olarak biliniyor. Peki ‘Tüyo ile değil matematikle kazandım’ diyen Oğuzhan Şahinkaya kimdir? Şahinkaya, Gübretaş hisselerini kaç TL’ye aldı? Oğuzhan Şahinkaya’nın Borsa İstanbul’daki serveti ne kadar?” diyerek sıraladı.

Habere göre Gübretaş’ın bulduğu 6 milyar dolarlık altın haberleri ile Borsa İstanbul’da milyarder olan Oğuzhan Şahinkaya, Bursalı bir eğitimci kimliğiyle biliniyor. Gübretaş hissesini henüz 3 lirayken almaya başlayan ve bugün yüzde 8.76’lık payla 2.2 milyar liralık servete sahip olan Şahinkaya, 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıktı. Sahibi olduğu Özel Şahinkaya Koleji’nin ‘müzik dehası’ öğrencisi Tambi Asaad Cimuk ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda piyano resitali verdi. Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas onuruna düzenlenen yemekte Şahinkaya piyano başında fotoğraflar çektirdi. Milyarder Oğuzhan Şahinkaya’nın öğrencisi Cimuk, Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşı olmuştu.

KOZA’NIN FAALİYET RAPORUNDAN GÖRDÜ

Şahinkaya’nın Gübretaş Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile görüştüğü ve “Ucuzken Gübretaş hissesi alın” tüyosunun ardından ucuza hisse aldığı ileri sürülmüştü. İddialara cevap veren Şahinkaya, 2 yıldır alım yaptığını ve şirketin yüzde 8.7 hissesine sahip olduğunu açıkladı. Şahinkaya yatırım kararını ise Koza Altın’ın faaliyet raporuna göre verdiğini belirtti. Koza’nın 2018 raporunda altın rezervinin 12.2 milyon ons 2019 raporunda ise 8 milyon ons rezerv göründüğünü anlatan Şahinkaya, “Gübretaş’ta matematikle analizle kazandım. 4 milyon ons kayıptı. Sonra Gübretaş ile ilişkiye girdüm. Yatırıma böyle karar verdim. Hisselerimi satmayacağım.” açıklaması yaptı.

Rasim ve Nebahat Şahinkaya çiftinin oğlu olan Oğuzhan Şahinkaya, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu. Uludağ Üniversitesi Matematik bölümünde Yüksek Lisans yapan Şahinkaya, Hexagon Koleji ve Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları’nın kurucusu ve aynı zamanda sahibi. Şahinkaya Koleji öğrencileri Cumhurbaşkanlığı’nın düzenlediği yarışmalara mutlaka katılıyor. Yarışmalarda öğrencilerin kazandığı kupalar okulun internet sitesinde yayınlanıyor.

Son güncelleme: 14:53 02.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı