• Turkhane Logo

Gözaltındaki 14 amiral adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmasında gözaltında bulunan 14 amiralden 13’ü savcılıktan, 1’i de mahkemeden serbest bırakıldı.

09:09 13 Nisan 2021 Salı
Gözaltındaki 14 amiral adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmasında gözaltında bulunan 14 amiralden 13’ü savcılıktan, 1’i de mahkemeden serbest bırakıldı.



Gözaltına alınan diğer 13 amiral ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Bu kişiler hakkında savcılık Sulh Ceza Hakimliği’nden adli kontrol istedi. Savcılık, Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Mustafa Özbey, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ ve Türker Ertürk’e yurt dışına çıkma yasağı ve konutu terk ekmeme adli kontrol şartı talep etti. Ali Sadi Ünsal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Nadir Hakan Eraydın hakkında ise yurt dışına ve il dışına çıkmama yasağı verildi.

Mengi hakkında tutuklama talebinin gerekçesinde ise bildirinin organize edildiği WhatsApp grubunda Mengi’nin bildiri üzerinde düzenleme yaptığı ve bildiriyi hazırladığı iddia edildi.


Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne ifade veren emekli amiral Ergun Mengi, il dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Cem Gürdeniz yaptığı açıklamada, “Doğru yerde doğru şekilde durmak önemli. Bir iletişim kazası oldu. Sorumlusu biz değiliz. Türk polis ve adalet sistemine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

ERGUN MENGİ KİMDİR?

Ergun Mengi, Türk Deniz Kuvvetleri ile 29 yıl hizmet verdikten sonra 2007 yılında Amiral olarak emekli oldu.

Ergun Mengi 1978 yılında bitirdiği Deniz Hark Okulu’na müteakip Deniz Hark Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi’nin tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler yüksek lisansının ardından Ankara Üniversitesi’nde doktora yaptı.

Deniz Kuvvetleri’nin çeşitli savaş gemilerinde Harekat Subayı, II. Komutan ve dört yıl boyunca Gemi Komutanlığı görevi yaptı Deniz Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığında Proje subaylığı ve Şube Müdürlüğü Görevlerinde bulundu,

1995-1998 yılları arasında, Batı Avrupa Birliği’nin (WEU) Brüksel’deki Askeri Karargahında Proje Subayı olarak görev yaptı. Amiral olarak 2003-2005 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi Başkanlığı, 2005-2007 yılları arasında ise Hücumbot Filosu Komutanlığı görevini yaptı. Mengi, 2007 yılında Amiral olarak emekli oldu.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (ASAM) çalışan Ergun Mengi, bir süre İYİ Parti’de siyaset yaptı. Ümit Özdağ’ın partiden ayrılmasından sonra partiden istifa etti. 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nde “Bilimsel Danışman” unvanıyla görev yapıyor.

Son güncelleme: 09:09 13.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı