• Turkhane Logo

Gergerlioğlu’ndan Yargıtay Başkanı’na: Bırak yeni anayasayı, var olanı uygula

“Yeni bir Anayasa arayışını destekliyoruz” açıklamasına cevap veren Gergerlioğlu, "Var olan Anayasa’yı, hukuku uygula, var olan hukuku ayaklar altına alma" dedi.

14:39 03 Eylül 2021 Cuma
Gergerlioğlu’ndan Yargıtay Başkanı’na: Bırak yeni anayasayı, var olanı uygula
“Yeni bir Anayasa arayışını destekliyoruz” açıklamasına cevap veren Gergerlioğlu, "Var olan Anayasa’yı, hukuku uygula, var olan hukuku ayaklar altına alma" dedi.


TBMM’de basın toplantısı düzenleyen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yeni Adli Yıl açılış törenindeki konuşması nedeniyle Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’ya sert eleştiriler yöneltti.

Akarca’nın “Yeni bir Anayasa arayışını destekliyoruz” açıklamasını hatırlatan Gergerlioğlu, “Mehmet Akarca’ya diyorum ki: ‘Bırak yeni anayasayı var olan Anayasa’yı, hukuku uygula, var olan hukuku ayaklar altına alma.’ Bu kişiler yürütmeye boyun eğmiş kişiler, dualar ederek açılış yapıyorlar. Ben de Müslümanım, dua ederim, namaz kılarım. Ancak bu ülkede Müslüman olmayanlar da var” dedi.


Gergerlioğlu, “Adalet kimlik tanımaksızın dağıtılır. Siz o adaleti birtakım İslami ritüellerle başlattığınız zaman Hristiyan, Yahudi, ateist bundan tedirginlik duyar. ‘Burada demek ki sünni Müslümanlıkla ilgili bir durum mevzu bahis. Ben sünni Müslüman olmadığım için adalet gelmeyecek’ diye tedirginlikler başlar” diye konuştu.

‘YÜRÜTMENİN EMİRLERİNİ UYGULAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADINIZ’

Yargıtay’ın yürütmenin emirlerini uyguladığını vurgulayan Gergerlioğlu, “Ayrıca Yargıtay Başkanı hukuktan anayasadan bahsediyor. Ona şunu hatırlatmak isterim: Siz yürütmenin emirlerini uygulamaktan başka bir şey yapmadınız. Benim hakkımda açılan dava Yargıtay’a geldiği zaman, o dönem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Mehmet Akarca çok hızlı bir şekilde, olağanüstü bir şekilde ceza istemişti. Sanırım muhaliflere yönelik bütün bu cabbarca tavırlarından dolayı ödüllendirildi ve Yargıtay Başkanı yapıldı. Anayasa Mahkemesi’nin daha sonra 15-0 hak ihlali verdiği bir dosya için ceza istemişti bu başsavcı. Tüm Türkiye ve dünyanın güldüğü bir dosyaydı, siyasi olduğu apaçık belli olan bir dosyaydı” dedi.

‘YÜZLERİNE ÇARPMAYA DEVAM EDECEĞİM’

“Ben bir mağdur olarak bunları unutmuş değilim, bunları da yüzlerine çarpıyorum, çarpmaya da devam edeceğim” diyen Gergerlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mehmet Akarca hangi yüzle hukuk ve Anayasa diyorsunuz bunu sormak istiyorum çünkü çok bariz hukuksuz bir dosyadan ceza istenmemesi gerektiği yönünde görüş beyan etmeniz gerekirken, hızlıca ceza istiyorum şeklinde görüş beyan etmeniz ne kadar yürütmeden etkilendiğinizi, muhalif partiden bir vekili nasıl ekarte etmek istediğinizi gösteriyordu.”

Son güncelleme: 14:39 03.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı