• Turkhane Logo

Gergerlioğlu: Bu halkın zaferidir, direne direne kazanacağız

Cezaevinden tahliye edilen Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Bu bizim zaferimiz değil, halkın zaferidir. Ben buradan Anayasa Mahkemesi'ne teşekkür ediyorum. Hızlı bir süreç işletti" dedi.

09:33 07 Temmuz 2021 Çarşamba
Gergerlioğlu: Bu halkın zaferidir, direne direne kazanacağız
Cezaevinden tahliye edilen Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Bu bizim zaferimiz değil, halkın zaferidir. Ben buradan Anayasa Mahkemesi'ne teşekkür ediyorum. Hızlı bir süreç işletti" dedi.



Gergerlioğlu, kendisinin çıkmasının cezaevinde bulunan arkadaşlarının çıkmasının habercisi olduğunu ifade etti.

Anayasa Mahkemesi tarafından verilen ‘hak ihlali’ karanın Kocaeli 2.Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşmasının ardından tahliye olan Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.


Basın açıklamasına zafer işaretiyle başlayan Gergerlioğlu, “Benim içim, yüzüm gülüyor. Halkın da yüzü gülsün. Direne direne kazanacağız’ dedi.

Gergerlioğlu açıklamalarında tahliye olmasını halkın zaferi olarak değerlendirerek, Anayasa Mahkemesi’ne teşekkür etti.

HDP’li Gergerlioğlu, “Ben nerede kalmıştık diyorum. Kaldığımız yer burasıydı. Bizim yaşamımız direniştir arkadaşlar. Yaşamak direnmektir bunu dedik. Yaşasın hakların kardeşliği dedik. Ben Meclis’ten böyle çıktım, böyle de gireceğim” diye konuştu.
  Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu Genel Merkezimizde açıklama yapıyor https://t.co/QFvCJt4MUd — HDP (@HDPgenelmerkezi) July 6, 2021
Gergerlioğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Bu bizim zaferimiz değil, halkın zaferidir. Ben buradan Anayasa Mahkemesi’ne teşekkür ediyorum. Hızlı bir süreç işletti. Sonunda da 1 Temmuz’da karar verdi. Anayasa Mahkemesi’nin kararı çok net bir karardır. Oy birliği ile alınmıştır. Yargı süreçlerinin utanması lazım. Haklı olduğumu biliyordum, şimdi daha da netleşti.

Cezaevinde gençleştim, sakal bıraktım, ruhen yenilendim. Bizi belki tuş etmek istiyorlardı. Biz hiç geri adım atmadık.

Ben arabada polislere, hukuki süreçleri işleteceğim dediğimde ‘bizi tehdit mi ediyorsun’ dediler. ‘Evet hukukla’ tehdit ediyorum dedim.

Bizi boş yere 6 gün daha yatırdılar. 1 Temmuz itibari ile Anayasa Mahkemesi’nin net bir karar vermesine rağmen 6 gün daha bizi mağdur ettiler. Bilsinler ki biz çıktık. Bizim çıkmamız diğer arkadaşlarımızın çıkmasının habercisidir. Bizim çıkmamız, partimize yönelik saldırıların biteceğinin işaretidir.

Benim içim, yüzüm gülüyor. Halkın da yüzü gülsün. Direne direne kazanacağız.”

Son güncelleme: 09:33 07.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı