• Turkhane Logo

Fransa’da protestolar büyüyor: Belediye Başkanı’nın evi ateşe verildi

17:50 03 Temmuz 2023 Pazartesi
Fransa’da protestolar büyüyor: Belediye Başkanı’nın evi ateşe verildi





Fransa’daki protestolar büyürken, Belediye Başkanı’nın evine baskın düzenlendi. Göstericiler, Belediye Başkanı’nın evini ateşe vermeye çalıştı ve eşi ile çocuklarına havai fişek fırlattı.



27 Haziran Salı günü, 17 yaşındaki bir gencin Fransız Polisi tarafından vurulmasından bu yana tüm Fransa’da protesto gösterileri yapılıyor. İsyanın 5. gecesinde protestocular, Paris’in güneyindeki L’Hay-les-Roses banliyösünün merkez sağ belediye başkanı 39 yaşındaki Vincent Jeanbrun’ün evini hedef aldı. Göstericiler, Belediye Başkanı’nın evini ateşe vermeye çalıştı.



Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, yaşanan olayı “dayanılmaz” olarak nitelendirdi.



BELEDİYE BAŞKANININ EŞİ VE ÇOCUKLARINDAN BİRİ YARALANDI



Vincent Jeanbrun’un 5 ve 7 yaşındaki çocukları ile eşi arka bahçeden kaçarken havai fişeklerle hedef alındı. Jeanbrun, Başbakan Elisabeth Borne’a eşinin bacağının kırıldığını ve 3 aylık bir rehabilitasyona ihtiyaç duyacağını söyledi. Belediye Başkanı, “Onları korumaya çalışırken ve saldırganlardan kaçarken eşim ile çocuklarımdan biri yaralandı” açıklamasını yaptı.



Yerel savcı gazetecilere yaptığı açıklamalarda, cinayete teşebbüs soruşturmasının açıldığını söyledi. Henüz hiçbir şüpheli tutuklanmadı. Paris’in güneyindeki L’Haÿ-les-Roses’ta meydana gelen saldırıyı düzenleyen zanlıların kimlikleri henüz belirlenemedi.



KAPIYI ARABA İLE KIRDILAR



Vincent Jeanbrun, evine saldırı düzenlendiği esnada ofisinde olduğunu ve isyan durumunu denetlemekte olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, saldırganların bir araba marifetiyle evlerinin kapısından içeri daldığını ve aracı ateşe verdiklerini, böylece yangının eve sıçradığını söyledi.



Belediye Başkanı Jeanbrun saldırıyı, “tarifsiz bir korkaklığın cinayet girişimi” olarak nitelendirdi.



“BİR ÇİZGİ AŞILDI”



Jeanbrun yaptığı açıklamalarda, “Bir çizgi aşıldı” ifadelerine yer verdi ve “Bugünkü önceliğim aileme sahip çıkmaksa, cumhuriyeti koruma ve hizmet etme kararlılığım eskisinden daha fazladır” dedi.



Başkan Jeanbrun Fransız Hükümeti’ni, olağanüstü hal ilan etmeye davet etmişti. Ancak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaşanan ayaklanmaya rağmen şimdiye kadar bu çağrıyı reddetmişti. Fransız liderin, krizi görüşmek üzere daha sonra üst düzey yetkililerle görüşeceği bildirildi.

Son güncelleme: 17:50 03.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı