• Turkhane Logo

Fenerbahçe 2. dakikada sahadan çekildi: Süper Kupa’da yaşananları Avrupa basını ‘Türkiye’de skandal

01:25 07 Nisan 2024 Pazar
Fenerbahçe 2. dakikada sahadan çekildi: Süper Kupa’da yaşananları Avrupa basını ‘Türkiye’de skandal





Süper Kupa Finali’nde Galatasaray ile Fenerbahçe Şanlıurfa’da karşı karşıya geldi. U-19 takımıyla sahaya çıkan Fenerbahçe 2. dakikada sahayı terketti. Hakem Volkan Bayarslan, Turkcell Süper Kupa maçını tatil etti. Mücadelenin tatil edilmesiyle birlikte maç hakkındaki son karar TFF tarafından ilerleyen günlerde verilecek. Fenerbahçe’den sahadan çekilme ile ilgili açıklama , Fenerbahçe’nin dik durmaya devam edeceği belirtildi. Süper Kupa’da yaşananlar Avrupa basını da: ‘Türkiye’de skandal’ olarak duyurdu. Dursun Özbek’te Fenerbahçe’nin çekilme kararı sonrası yaptığı açıklama: ‘Dünyaya rezil olduk’ dedi.



Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe Şanlıurfa’da karşı karşıya geldi. İlk dakikada Mauro Icardi, takımını öne geçiren golü attı. Maçın ardından santra yapılacağı sırada Fenerbahçeli genç oyuncular, kenardan gelen işaretle sahayı terk etti. Galatasaraylı oyuncular, Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesi sonrası taraftarlarıyla kutlama yaptı.



Fenerbahçe’den sahadan çekilme ile ilgili açılama



Şanlıurfa’da oynanan ve Fenerbahçe’nin maçın 2. dakikasında sahadan çekildiği Turkcell Süper Kupa finalinin ardından kulüp bir açıklama yayınladı. Yapılan açılamada, Fenerbahçe’nin dik durmaya devam edeceği duyuruldu.



Turkcell Süper Kupa finalde Galatasaray ile Şanlıurfa’da karşılaşan Fenerbahçe maçın 2. dakikasında sahadan çekildi.



Sarı lacivertlilerin sahadan çekilmesiyle maç tatil edildi. Maçla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu kararını önümüzdeki günlerde verecek.



Çekilmenin ardından Fenerbahçe yazılı bir açıklama paylaştı.



Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı.



“Kazanmak için değil doğruları savunmak için sahaya çıktığımız bugünde, tavrımızı özetlemek adına vurgulamak istediğimiz şey şudur ki; sadece futbolda değil yarıştığımız her branşta 117 yıllık mazisiyle Türk sporuna hizmet eden, müzesinde alın terinin, emeğin izlerini taşıyan binlerce kupası olan, 30 milyon taraftarıyla ülkesinin milli değerlerini benliğinde hisseden dünyanın en büyük spor kulübü olarak dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da dik durmaya devam edeceğiz.”



Süper Kupa’da yaşananlar Avrupa basınında: ‘Türkiye’de skandal’



Süper Lig ekibi Fenerbahçe’nin Süper Kupa maçında sahadan çekilmesi Avrupa’da da büyük yankı uyandırdı. Dış basın Fenerbahçe’nin protestosunu manşetlerine taşıdı.



Galatasaray’a karşı oynadığı Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkan Fenerbahçe, mücadelenin 2. dakikasında sahadan çekildi. Sarı-lacivertlilerin bu protestosu Avrupa’da manşet oldu.



‘TÜRKİYE’DE SKANDAL’



Fenerbahçe’nin Süper Kupa maçında sahadan çekilmesini manşete taşıyan Marca, “ Türkiye’de skandal: Fenerbahçe protesto için bir dakika sonra Süper Kupa’dan çekildi ” ifadelerini kullandı.



İngiltere basınından Mirror ise “ Galatasaray, Fenerbahçe’nin U19’larla maça başlayıp sahayı terk etmesinden bir dakika sonra Türkiye Süper Kupa’yı kazandı ” yazdı.



‘PROTESTO AMACIYLA SAHAYI TERK ETTİ’



The Sun, Fenerbahçe’nin Süper Kupa maçında saha çekilmesiyle ilgili olarak, “ Fenerbahçeli futbolcular protesto amacıyla sahayı terk etti. Bu hareket Türkiye Futbol Federasyonu’nu protesto amaçlıydı ” ifadelerini kullanarak okuyucularına duyurdu.



Daily Star ise okuyucularına Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesini “ Fenerbahce genç takımı Süper Kupa maçında Galatasaray’a karşı 1 dakika sonra sahayı terk etti ” şeklinde duyurdu.



Dursun Özbek’ten Fenerbahçe’nin çekilme kararı sonrası açıklama: ‘Dünyaya rezil olduk’



Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesi sonrası tatil edilen Süper Kupa maçının ardından açıklamalarda bulundu. Özbek, “Bir taraf dolu, diğer taraf boş. Ben çok üzüldüm. Dünyaya rezil olduk. O kadar çok senaryo söylendi ki, böyle olmasını beklemiyorduk” dedi.



Maçın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. 



Dursun Özbek açıklamasında;  “Üzülerek söylüyorum, böyle bir durumu beklemiyorduk. Şanlıurfa’daki taraftarlara derbi izletmektense acayip saçmasapan şeyler yaşadık. Çok önemli bir kupa bu, 100. yıl kupası. Bu derbiyi seyrettirmenin keyfi varken, hiç beklemediğimiz bir şeyle karşlaştık. Bu maçın geliri depremzedelere yardım olarak gidecekti. Bir taraf dolu, diğer taraf boş. Ben çok üzüldüm. Dünyaya rezil olduk. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin misyonu bunların ötesinde. U19 takımındaki çocuklara yazık değil mi? Bu çocukları niye alet ediyorsunuz kendi amaçlarınıza? Tarihe kötü geçecek bir Süper Kupa finali. Bu şekle getirmenin kime faydası oldu? Önümüzdeki günler, daha da gerginleşecek. Ben bu gerginliğin bitmesi taraftarıyım. Ne onlara ne bize bu final yakışmadı. İnsanların bir sefer daha düşünmesini isterim. Hiç güzel olmadı”  dedi. 



Galatasaray Başkanı sözlerinin devamında;  “Ben protokole geldim. Fenerbahçe’den bir yönetici oraya gelmedi. Normalde oraya gelmeleri gerekiyordu. O kadar çok senaryo söylendi ki, böyle olmasını beklemiyorduk. İki üç gündür buradayım. Böyle sevgi görmedim. Urfalılar bizi bağrına bastı”  ifadelerini kullandı. 



Dursun Özbek;  “Kendimizi kontrol etmemiz lazım. Ben Galatasaray Başkanı olarak tüm spor paydaşlarını aklıselim davranmaya çağırıyorum”  dedi. 

Son güncelleme: 01:25 07.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı