• Turkhane Logo

Fahrettin Altun’dan 90 yaşındaki demans hastasına hakaret davası

16:50 27 Aralık 2023 Çarşamba
Fahrettin Altun’dan 90 yaşındaki demans hastasına hakaret davası





Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollanda’da yaşayan 90 yaşındaki Hannan Akgül’e Facebook’ta kendisi hakkındaki bir paylaşıma yorum yaptığı için hakaret davası açtı. Demans hastası olduğu öğrenilen Akgül, Türkiye’ye giderse gözaltına alınacak.



Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde dünyaya gelen ve aslen Hatay Kırkhanlı olan Hannan Akgül, uzun yıllardır Hollanda’da yaşıyor. Nüfus cüzdanında doğum tarihi 1938 olarak görünüyor. Ancak o dönemin koşullarında nüfusa 5 yaşındayken kaydedilmiş.



30 AĞUSTOS YORUMU



BirGün’den Timur Soykan’ın haberine göre; Hannan Akgül, 30 Ağustos 2020 günü Facebook’a bakarken E.K.T. isimli bir kullanıcının Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun hakkında yaptığı paylaşımı gördü. Facebook kullanıcısı, Fahrettin Altun’un 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Atatürk’ün adını anmadan kutladığını iddia ediyordu.



2020’de 87 yaşında olan Hannan Akgül bu paylaşıma şöyle bir yorum yazdı:



“Sevgili dostlar bunlar Atatürk’ün tozu olamazlar. İsterse çatlasınlar. Atatürk kim bu hırsızlar kim. Her neyse.”



SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUP DAVA AÇTILAR



Fahrettin Altun’un avukatı, 2 yıl sonra, 2022 yılında Hannan Akgül hakkında suç duyurusunda bulundu. 2023 yılında ‘Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile kamu görevlisine alenen hakaret’ suçundan soruşturma başlatıldı. Bu sırada Hannan Akgül demans hastasıydı. Yaşlı adamın yurt içinde bir adresinin olmadığı tespit edilince 13 Ekim 2023 günü yakalama kararı çıkarıldı. Yani yaşlı adam Türkiye’ye gelmesi halinde hemen gözaltına alınacak.



Bu süreçte 90 yaşındaki adama, sosyal medya üzerinden onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta alenen hakaret ettiği tespiti yapılarak İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.



Hakim, 2 Kasım 2023 tarihindeki duruşmada Fahrettin Altun’un Ankara’da yaşadığı ve bu nedenle davanın Ankara’da sürmesi gerektiğini belirterek yetkisizlik kararı verdi. Kararda davanın Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerektiği belirtildi.

Son güncelleme: 16:50 27.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı