• Turkhane Logo

Estonya sınırların kapanması uyarısına başladı

Estonya sınır muhafızları Rusya'ya seyahat edenleri sınırın olası kapanması konusunda uyarmaya başladı.

13:37 04 Aralık 2023 Pazartesi
Estonya sınırların kapanması uyarısına başladı
Estonya sınır muhafızları Rusya'ya seyahat edenleri sınırın olası kapanması konusunda uyarmaya başladı.

TURKHANE.COM- MOSKOVA
Baltık ülkelerinden Finlandiya, Rusya ile olan sınırlarını kapatmıştı. 

RIA Novostinin haberine göre, Estonya tarafındaki Narva kontrol noktasında, Rusyaya seyahat eden insanlara sınırın olası kapanması ve geri dönüşte yaşanacak sorunlar hakkında uyarılarda bulunan broşürler verilmeye başlandı.
Broşürlerde, Moskovanın son haftalarda ABye girme yasal hakkı olmayan yabancıları kasıtlı olarak Estonya sınırına yönlendirmesi” nedeniyle Estonyalı yetkililerin Rusya sınırındaki kontrol noktalarını kapatmaya karar verebileceği belirtiliyor.
Belgede, Finlandiyanın daha önce göç baskısı nedeniyle Rusyaya sınırlarını kapattığı da belirtiliyor.
3 Aralıkta Estonya Polisi ve Sınır Koruma Departmanı sınır dairesi başkanı Eva Kalmus, basına Rusya-Estonya sınırının her an kapatılabileceğini söyledi, bu nedenle Estonyalı yetkililer, kendi vatandaşlarına Rusyaya seyahat etmemeleri yönünde çağrıda bulundu.
Kalmus, Finlandiyanın kontrol noktalarını Rusyaya kapatma kararı sonrasında Estonya sınırındaki sıkışıklığın yüzde 25 arttığına dikkat çekti. Ona göre Estonya, göç sorununu çözmek için Finlilerin örneğini takip edebilir.
30 Kasımda Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Tallinnin Rusya sınırını kapatması halinde geri dönemeyecekleri için ülke sakinlerine Rusyaya seyahat etmekten kaçınmaları çağrısında bulundu.

Son güncelleme: 13:37 04.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı