• Turkhane Logo

“Eşim 53 aydır hücrede, kalbine stent takıldı, ben 30 ay yattım, kanser oldum”

Tutuklandığı günden beri hücrede bulunan emekli din kültürü öğretmeni Ünal Üneş’in sağlığı bozuldu. 53 aydır hücreden çıkarılmayan hasta tutuklu Üneş cezaevinde zor günler geçiriyor.

09:40 25 Şubat 2022 Cuma
“Eşim 53 aydır hücrede, kalbine stent takıldı, ben 30 ay yattım, kanser oldum”
Tutuklandığı günden beri hücrede bulunan emekli din kültürü öğretmeni Ünal Üneş’in sağlığı bozuldu. 53 aydır hücreden çıkarılmayan hasta tutuklu Üneş cezaevinde zor günler geçiriyor.


Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu‘na eşinin durumu hakkında bilgi veren Sevilay Üneş, “Eşim 4,5 yıldır Erzurum H tipi Cezaevinde hücrede. 65 yaşında ve birçok sağlık problemi bulunuyor. Bank Asya’ya para yatırdığım için 30 ay cezaevinde kaldım. Bu süreçte kansere yakalandım.” dedi.

“SOL ELİ TİTRİYOR, TELEFONU TUTAMAYACAK HALDE”


Cezaevinde kalbine stent takılan emekli din kültürü öğretmeni Ünal Üneş (65), aynı zamanda tansiyon, şeker, egzama hastası. Bold Medya’ya konuşan Sevilay Üneş, her görüşe gittiğinde eşinin sol elinin daha çok titrediğini, telefonu tutmayacak hale geldiğini söyledi.

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 4 Kasım 2017’de tutuklanan Ünal Üneş, iktidar medyası tarafından hedef gösterildiği için önce 17,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstinaf cezayı fazla bulunca kararı bozdu. Kimse Yok mu Derneği’ne üye olmak ve tanık ifadelerine dayanılarak 8 yıl 6 ay hapis cezası verilen Üneş’in sağlığı hücreden de çıkarılmadığı için gittikçe bozuldu. Oysa bir insanı 20 günden fazla hücrede tutmak kanunlara aykırı.

“GÖZYAŞIMIN ZERRESİNİ KİMSEYE HELAL ETMİYORUM”

Eşinin çoklu koğuşa alınması için defalarca dilekçe verdiklerini söyleyen Sevilay Üneş, “Hiçbirini kabul etmediler. Mahkemede hakim cezayı düşürdü ama ‘Ünal seni dışarı bırakamayacağız’ dedi. Bakın, bırakmıyoruz demedi, bırakamayacağız, dedi. Eşim melek gibi bir insandır. Ne kimseyi incitmiştir, ne kötü söz söylemiştir. Ben ilkokul mezunu bir ev hanımı olarak 2,5 yıl hapis yattım. Evet bu bizim imtihanımız ama daha çok onların imtihanı. Gözyaşımın zerresini kimseye helal etmiyorum.” diye konuştu.

“KANSER OLDUM, DEPRESYONA GİRDİM”

Eşinden önce kendisinin tutuklandığını ve o süreçte yumurtalık kanserine yakalandığı belirten Üneş, “Mayıs 2016’da eşimi bahane ederek beni aldılar. Bir de Bank Asya’ya para yatırmışım. Devlet o zaman bankayla iş yapıyor. 30 ay hapis yattım. 6 yıl 3 ay hapis cezası verdiler. Mahkemede hakim cezayı fazla buldu. ‘Çok ağır olmuş bu ceza, hukuku aşmış’ dedi. İstinaf 30. ayda kararı bozdu, beni tahliye ettiler. Ama birçok hastalığım oldu, depresyona girdim. Yumurtalık kanserine yakalandım. 14 cm kitle aldılar, kanseri şimdi atlattım sayılır ama hala depresyon tedavisi görüyorum. Eşimin emekli maaşına bloke koydukları için 2 yıl maaş alamadım. Kanunen emekli maaşına el konuşamaz. çok sıkıntı çektim.” dedi.

/

Son güncelleme: 09:40 25.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı