• Turkhane Logo

Erdoğan’ın lise diploması da ‘tartışmalı’: HKP, Eyüp Lisesi’ne başvuruda bulunuldu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında mezun olduğu Eyüp Lisesi’ne başvuruda bulundu. Partiden yapılan açıklamada lise diplomasının ‘tartışmalı’ olduğu kaydedildi.

13:31 15 Ocak 2021 Cuma
Erdoğan’ın lise diploması da ‘tartışmalı’: HKP, Eyüp Lisesi’ne başvuruda bulunuldu
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında mezun olduğu Eyüp Lisesi’ne başvuruda bulundu. Partiden yapılan açıklamada lise diplomasının ‘tartışmalı’ olduğu kaydedildi.


Halkın Kurtuluş Partisi, (HKP) AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomalarını gündem yapmaya devam ediyor. Daha önce Erdoğan’ın üniversite diploması için kampanya yapan ve suç duyurusunda bulunan parti, bu kez de lise diplomasını gündeme getirdi.

Partiden yapılan açıklamada “HKP avukatları bugün İmam Hatip mezunu olan Erdoğan’ın ‘fark derslerini vererek mezun oldum’ dediği ama gerçekliği kanıtlanamayan Lise Diploması için Eyüp Lisesine başvuruda bulundu. HKP avukatları, Eyüp Lisesi Müdürlüğü’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 5 soru sordu ve cevaplandırılması talep edildi” ifadeleri kullanıldı.


“DİPLOMASI KAMUOYU İLE PAYLAŞILMADI”

Erdoğan’ın 4 yıllık bir yükseköğretim kurumundan mezun olduğuna dair diplomasının kamuoyu ile paylaşılmadığı belirtilen dilekçede, “Paylaşılan diplomaların ise gerçek olmadıkları, evrak üzerinde düzenlemeler yani evrakta sahtecilik yapıldığı şüphe götürmez bir şekilde kanıtlarıyla ortaya çıkarılmıştır” denildi.

Erdoğan tarafından YSK’ye verilen Yükseköğrenim diplomasının sahte olduğu Türkiye Noterler Birliği Disiplin Kurulu’nun kararıyla sabitlendiği belirtilen dilekçede, “Bu kararla; notere diploma aslı olmadan onay işlemi yaptırılarak, sahte bir evraka resmiyet kazandırıldığı ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verildi.

“LİSE DİPLOMASI DA TARTIŞMALIDIR”

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun 4 Ağustos 1971 tarihli 225 sayılı kararında İmam-Hatip okullarının orta kısmı kapatılmış ve lise kısmı üç yıldan dört yıla çıkarılmıştı. Farklı derslerden sınava girmek şartıyla İmam Hatip Okulu’nun bir sınıfından liseye veya lise dengi başka bir okula geçme imkânı tanındığı belirtilen dilekçede, “Erdoğan’ın yükseköğrenim diplomasında durum bu iken yükseköğrenim yapabilmesi için gerekli olan Lise diploması da tartışmalıdır” denildi.

“KÜTÜK DEFTERİNDE İBARE YOKTUR”

Erdoğan’ın İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin diploma kütük defterinde Eyüp Lisesi’ne gittiğinin yazılı olması gerektiği belirtilen dilekçede, “İstanbul İmam Hatip Lisesinin basında yayınlanan diploma kütük defterinde böyle bir ibare yoktur” denildi.

EYÜP LİSESİNE KAYIT YAPTIRMIŞ MIDIR?

HKP Avukatları Eyüp Lisesi Müdürlüğü’ne şu soruları sordu:

– Recep Tayyip Erdoğan Eyüp Lisesine kayıt yaptırmış mıdır? Yaptırmışsa hangi tarihte başvurup kayıt yaptırmıştır?

– O dönem yükseköğrenim kurumuna girebilmek için İmam Hatip Lisesinden mezun bir öğrencinin kaç fark ders vermesi gerekiyordu ve bu fark dersler ne kadar sürede verilebilirdi?

– Recep Tayyip Erdoğan, okulunuzda kaç fark ders verdi ve hangi derslerden hangi notları aldı?

– Recep Tayyip Erdoğan okulunuzdan hangi tarihte mezun oldu? (Mezun olduysa diplomasının bir örneğinin çıkartılmasını talep ediyoruz.)

– Recep Tayyip Erdoğan üniversiteye 1973-1974 tarihinde girdiğini iddia etmektedir. Ancak 1973 tarihinde İstanbul İmam Hatip Lisesinden mezun olup o yıl Lisenizde fark dersleri veriyorsa aynı tarihte üniversiteye nasıl girmiştir?

‘ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ KAPSAMINDA DEĞİLDİR’

HKP avukatları dilekçenin devamında soruların cevaplandırılması talep ederek, “Cumhurbaşkanı’nın dört yıllık yüksek okul diplomasının olup olmadığı yıllardır tartışılmaktadır. Tüm tartışmaların önünü kesmek ve tüm ülke halkını yakından bilgilendirmek için yaptığımız bu başvuru özel hayatın gizliliği kapsamında da değildir” dedi.

HKP avukatları; TBMM Başkanlığı’na Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının düşürülmesi ve Erdoğan’a ödenen bütün ödemelerin geri alınması için, ÖSYM Başkanlığı’na da, 1974 yılında girdiği iddia edilen ve bir yüksekokulu “kazandığını” gösterir sınav sonuç belgesinin açığa çıkartılması için başvuru yapmıştı.

Son güncelleme: 13:31 15.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı