• Turkhane Logo

Erdoğan’ın avukatı, 15 Temmuz’da toplanan bağışların hesabını soran gazileri fırçaladı!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, 15 Temmuz’un ardından toplanan 339 milyon TL bağışın akıbetini soran 15 Temmuz Gazisi Ufuk Yegin’i arayarak fırça attığı öğrenildi.

09:51 16 Ocak 2020 Perşembe
Erdoğan’ın avukatı, 15 Temmuz’da toplanan bağışların hesabını soran gazileri fırçaladı!
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, 15 Temmuz’un ardından toplanan 339 milyon TL bağışın akıbetini soran 15 Temmuz Gazisi Ufuk Yegin’i arayarak fırça attığı öğrenildi.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşananlar için “Allah’ın bir lütfu” ifadesini kullanmıştı. O gece Erdoğan’ın “sokaklara çıkın” talimatına uyarak tankların ve silahların önüne atlayan bazı vatandaşlar şehit oldu bazıları ise gazi oldu. 15 Temmuz’un ardından yaralanan ve şehit olanların ailelerine destek olmak amacıyla AKP tarafından bağış kampanyası başlatıldı.

339 MİLYON LİRA HAZİNEYE AKTARILDI


3 yıldan fazla bir zamandır 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları için toplanan bağışların nereye harcandığı veya akıbetinin ne olduğu AKP tarafından açıklanmadı. Muhalefetin baskısı ve soru önergesi üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaklaşık 339 milyon TL’nin Hazine kurumlar hesabına aktarıldığını ve kurulan vakıf tarafından nasıl değerlendirileceğine karar verileceğini söyledi.

BAĞIŞLARIN HESABINI SORAN GAZİLERE BASKI!

Oktay’ın bu açıklamasının ardından 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları, AKP’ye iktidara yakın isimlere tepki gösterdi. 15 Temmuz gazilerinden Ufuk Yegin, toplanan bağışların hesabını sormak amacıyla 24 Ocak günü Ankara’da bir basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı. Bir önceki gün Fox TV Ana Haber’e açıklamalarda bulunan Ufuk Yegin’e, Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından fırça atıldığı öğrenildi.




ERDOĞAN’IN AVUKATI FIRÇA ATTI

Gazi Ufuk Yegin, Avukat Hüseyin Aydın ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesini sosyal medya üzerinden ifşa etti. Avukat Aydın ne kadar görüşmeyi inkar etse de Gazi Yegin’in yanında olduğunu belirten diğer gazilerde görüşmeyi doğruladıklarını ifade etti. Gazilerin ve şehit yakınlarının gösterdiği tepki üzerine Erdoğan’ın avukatları ve AKP’li siyasiler tarafından baskı altına alınmak istendiklerini vurgulayan Yegin, 24 Ocak’ta her şeye rağmen basın açıklaması yaparak, toplanan bağışların hesabını soracaklarını ifade etti.
  15 Temmuz Gazimiz Ufuk Cumhurbaşkanı’nın Avukatı Hüseyin Aydın’ın attığı yalan twitin altına gerçekleri yazınca Avukat korkusundan öğlen yazdığı twiti silip yeniden paylaştı.

Gerçekler ortaya çıkacak. Şehitlerin kanları üzerine hanedan kuramayacaksınız!

(@hsynaydn @RTErdogan) pic.twitter.com/f3x3MBSzW5 — Engin Özkoç (@enginozkoc) January 15, 2020
GAZİDEN “İL İL GEZEREK 15 TEMMUZ’U SÖMÜRDÜNÜZ” TEPKİSİ

15 Temmuz gecesi tankın önüne yattığı görüntüleriyle meşhur olan Metin Doğan, gaziler ve şehit yakınları için toplanan bağışların hesabının sorulmasına “Biz vatanı menfaat için sevmedik, bu vatanı canımızı vermek için sevdik” şeklindeki eleştirisine o gece yaralanan ve uzun süre hastanede yatan Gazi Yahya Tezgelen, tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından Doğan’a tepki gösteren Tezgelen, “Bak @GaziMetinDogan! Bende Ankara ya gidilmesine ve protestoya karşıyım, bu diye küçümsediğin insanlar bu devlet için canlarını kanlarını verdiler. Onlar hastanelerde yatarken sen ve şerife para karşılığında il il gezerek 15T’u sömürdünüz, bunlar dediklerin senin gibi…”
  Bak @GaziMetinDogan bende Ankara ya gidilmesine ve protestoya karşıyım, bu diye küçümsediğin insanlar bu devlet için canlarını kanlarını verdiler,onlar hastanelerde yatarken sen ve şerife para karşılığında il il gezerek 15Tu sömürdünüz, bunlar dediklerin senin gibi... pic.twitter.com/MBdUXyfFug — Yahya Tezgelen (@Tezgeleny) January 15, 2020  

Son güncelleme: 09:51 16.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı