• Turkhane Logo

Erdoğan'a göre, Türkiye'de Kürt sorunu yokmuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta yaptığı açıklamada Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını söyleyerek

10:10 24 Eylül 2021 Cuma
Erdoğan'a göre, Türkiye'de Kürt sorunu yokmuş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta yaptığı açıklamada Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını söyleyerek

Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) New York kentinde gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde tartışılan Kürt sorunu ile ilgili soru üzerine, Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik diyerek Türkiyede böyle bir sorun olmadığını ifade etti.

Birleşmiş Milletlerin (BM) 76. Genel Kuruluna katılmak üzere gittiği New Yorkta geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Türkevinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Bu konuyla eğer biz meşgul olursak yazık olur. Yani İmralı mıdır, değil midir, onların sorunu. Varsın onlar bu şekilde yola devam etsinler; yani HDP midir, şu mudur, bu mudur… Biz diyoruz ki bu ülkede şu anda Cumhur İttifakı bu işin tek çözüm noktasıdır ve Cumhur İttifakı olarak da biz bu çözümün mücadelesini sürdürüyoruz ifadelerini kullandı.

Bizim şu anda kitabımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var ve bununla da bu yolda devam ediyoruz. Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur… Türkiyede böyle bir sorun yok diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlunun HDP açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Kürt sorununun çözümü için meşru bir organa ihtiyaç duyulduğunu ve bu organın mecliste temsil edilen HDP olduğunu dile getirmiş ve bu sözlerin ardından pek çok siyasi lider konuya dair fikirlerini dile getirmişti.

HDPden farklı sesler
Ana muhalefet liderinin bu açıklamasının ardından tartışmaya katılan HDPnin eski eş başkanlarından Van Milletvekili Sezai Temelli, Kürt sorunu ile ilgili olarak Asıl muhatap İmralı söyleminde bulunmuştu.

Ancak cezaevinde tutuklu bulunan HDPnin bir diğer eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından yayınladığı mesajında, Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiyenin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMMdir demişti.

Cumhur İttifakının üyesi MHPnin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise konuya dair açıklamasında, Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Var diyen namerttir. HDPyi meşru görenler onunla sinsi ortaklık içindedir ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 10:10 24.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı