• Turkhane Logo

Erdoğan seçmenine ‘kum torbası mı’ arıyor? Şu an doktor dövüyoruz

12:50 04 Mayıs 2023 Perşembe
Erdoğan seçmenine ‘kum torbası mı’ arıyor? Şu an doktor dövüyoruz





‘Mikrofondasın’ isimli YouTube kanalına konuşan AKP’li kadın şunları söyledi:



“Sonuna kadar reis. Neler yaptı, neler etti. Bir 25 sene önceyi hatırlamazsınız siz. Eşim devlet hastanesinde çalışırken sigortada çocuğumu gösteriyordum, birimiz bir kuyrukta birimiz bir kuyrukta. Ve doktor beni azarladı. ‘Hadi git fakültede uğraş’ dedi. Böyle bir muamele görüyorduk. Şu an biz doktor dövüyoruz. Şu an doktorlar beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz, o rahatlık. Daha bunun ötesi yok.”



AKP’li kadının sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırırken Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı “Bu suçu uzun zamandır dile getiriyoruz, kışkırtılmış sağlık talebi ve şiddet ikliminin, insanı, bilimi ve hekimlik mesleğini değersizleştirmenin sonucu maalesef budur” dedi.




Bir AKP seçmeni sağlıkta yapılan dönüşümü anlattı. pic.twitter.com/hBtRaUaCHt— Etkili Haber (@etkilihaber) May 4, 2023




‘GİDİYORLARSA GİTSİNLER’ DEMİŞTİ



Son yıllarda çok sayıda hekimin çalışma şartlarının ağırlığı nedeniyle kamudan istifa ettiği, birçok genç hekiminse yurt dışında iş bulmak için belge topladığı bildiriliyor.



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sayıları her geçen gün artan bu doktorlar için Mart 2023’te, “Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Bunlarla yola devam ederiz“ demişti.



Seçimlere 13 gün kala Erdoğan’ın dediğinin tam aksi yönde bir çağrı içeren kamu spotu yayınlandı.



Erdoğan, doktorlara çağrısından şunları kaydetmişti:



“Değerli kardeşim, ‘Uluslararası Lider Araştırmacıları’ programı kapsamında sizi yuvanıza, ülkenize dönmeye davet ediyorum. Bilimsel çalışmalarınız için gereken tüm imkanlar devletimiz tarafından sağlanacaktır. Bu ülke birçok cevherini imkansızlıklar yüzünden kaybetti. Artık buna bir son verip yarım kalan hayallerimizi tamamlama zamanı…”

Son güncelleme: 12:50 04.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı